Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: 26 νέα κρούσματα- 4135 συνολικά-201 νεκροί- 8 κρούσματα στην Αττική – Αναλυτικά ο χάρτης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα είναι 26, συνολικά ανέρχονται σε 4.135 από την αρχή της πανδημίας.

Στους 201 παραμένουν οι νεκροί από κορονοϊό – 8 οι διασωληνωμένοι

Τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νεκροί είναι 201, ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 8.

8 εντοπίστηκαν στην Αττική. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, τα περιστατικά στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία από αυτά των τουριστών, αφού στην πλειοψηφία τους πρόκειται για “ορφανά”, δηλαδή είναι δύσκολο να βρεθεί η προέλευσή τους.

Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

– 6 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– 5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Οι νεκροί είναι 201, ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 8.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 26 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4135, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

1155 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2086 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός – Κοτανίδου: Πιθανόν να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία από τον Σεπτέμβρη

“Τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν με ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές”, είπε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε η κ. Κοτανίδου, το μέτρο αυτό ίσως ληφθεί για να θωρακιστούμε και να μην περάσουμε δεύτερο κύμα του ιού.

Για τα αυξημέν κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, η ίδια είπε ότι ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν. “Ωστόσο, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε“, τόνισε.

“Οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν από τα εισαγόμενα κρούσματα, αλλά μπαίνουμε σε μια ελεγχόμενη κατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, μιλώντας αποκλειστικά στο TheTOC, σημείωσε ότι “βλέπει” έξαρση και θεωρεί ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα έρθει, ενδεχομένως και νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο και γι’αυτό τόνισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων -αποστάσεις, μάσκες και πλύσιμο χεριών- που έχουν αρχίσει από πολλούς να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα

Κορονοϊός: 26 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 6 στις πύλες εισόδου

.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika