Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ιδρώνετε πολύ; Φάτε λίγο αλάτι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το καλοκαίρι με την υψηλή θερμοκρασία, η εφίδρωση ίσως είναι πιο έντονη σε κάποιους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λίγο αλάτι μπορεί να κάνει καλό.

Όπως και όταν ασκούμαστε αρκετά ή κάνουμε βαριές δουλειές και ιδρώνουμε, έτσι και το καλοκαίρι η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του νατρίου στον οργανισμό, με συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, σύγχυση, ναυτία, αίσθημα κόπωσης, άγχος, αδυναμία, κράμπες κ.ά.

Όπως άλλωστε γνωρίζουμε, το νάτριο είναι ένα ηλεκτρολύτης που συμβάλλει στον έλεγχο του νερού γύρω και μέσα στα κύτταρα και όταν υπάρχει αραίωση ή μείωση του νατρίου στον οργανισμό, τα επίπεδα νερού αυξάνονται και τα κύτταρα διογκώνονται, οδηγώντας σε πρήξιμο.

Αν οι καιρικές συνθήκες σας προκαλούν υπερβολική εφίδρωση και αισθάνεστε πονοκέφαλο, αδιαθεσία, έντονη δίψα, τότε δοκιμάστε να πασπαλίσετε λίγο αλάτι σε ό,τι τρώτε και να δείτε αν τα συμπτώματα υποχωρούν. Αν ναι, τότε το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για υπονατριαιμία.

Σημαντικό είναι να βεβαιώσετε πως αυτό οφείλεται στην εφίδρωση και όχι σε κάποιο παθολογικό αίτιο και φυσικά να μην το παρακάνετε με την κατανάλωση αλατιού.

 

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης