Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δείτε ποιο βότανο δυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθάει στην καταπολέμηση λοιμώξεων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλοι θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να παραμείνουν υγιείς ταυτόχρονα, γι ‘αυτό οι άνθρωποι αναζητούν πάντα υγιεινές επιλογές διατροφής.

Και αν είστε ένας από αυτούς, τότε μπορούμε να σας προτείνουμε να προσθέσετε λεμονόχορτο στη διατροφή σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην αρρωσταίνετε συχνά και να έχετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε καθημερινά. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει το σώμα σας να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραμείνετε υγιείς.

Έτσι, εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που αρχίζουν να προσέχουν καλύτερα αυτό που βάζουν στο σώμα τους, τότε εδώ είναι ένα ενδιαφέρον βότανο για το οποίο ίσως θέλετε να μάθετε και ελπίζουμε να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας: το λεμονόχορτο.

Εάν δεν το έχετε μαντέψει ακόμη, το λεμονόχορτο είναι ένα βότανο, όπου τα φύλλα και το λάδι του χρησιμοποιούνται συχνά για την παρασκευή φαρμάκων. Το περιεχόμενο τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη θεραπεία των λοιμώξεων του στομάχου, των εντέρων, του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και των διαφόρων πληγών.

Όμως δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε φάρμακο για να μπορείτε να το καταναλώσετε και να αποκομίσετε τα οφέλη, καθώς είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλές κουζίνες, όπως η Ταϊλανδέζικη. Είναι πιο γνωστό ότι χρησιμοποιείται στην παρασκευή τσαγιού από βότανα.

Όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία, το λεμονόχορτο είναι γνωστό ότι έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία από διάφορες ασθένειες. Στην πραγματικότητα, μερικές μελέτες στο παρελθόν δείχνουν ακόμη ότι μπορεί να σταματήσει τη φθορά των δοντιών, καταπολεμώντας τα βακτήρια που την προκαλούν. Επιπλέον, το λεμονόχορτο πιστεύεται ότι βοηθάει την πέψη και συμβάλει στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού του σώματος.

Τέλος οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του λεμονόχορτου μαζί με τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης C είναι το καλύτερο βότανο για την θεραπεία του κρυώματος και τη γρίπη. Ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης