Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά κατάλληλα για την ψωριασική αρθρίτιδα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ψωριασική αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από πόνο στις αρθρώσεις, πρήξιμο και δυσκινησία, συμπτώματα που προκαλούνται από φλεγμονές. Αν και ο γιατρός συνταγογραφεί ειδικά φάρμακα για να ελέγξει τη φλεγμονή, υπάρχουν επιπλέον βήματα που μπορεί κανείς να ακολουθήσει ώστε να ανακουφίσει τις αρθρώσεις.

Ένα μικρό βήμα: Προσαρμόστε την διατροφή σας ώστε να συμπεριλάβετε αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά στα γεύματά σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα μιλήσει με το γιατρό σας – δεν είναι όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα για όλους και κάποια μπορεί να επηρεάζουν την αγωγή σας.

5 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά κατάλληλα για την ψωριασική αρθρίτιδα

Ο κουρκουμάς μειώνει τα επίπεδα των ενζύμων που προκαλούν φλεγμονή

Η κουρκουμίνη φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβρη του 2017 στην European Journal of Pharmacology η κουρκουμίνη αποδείχτηκε ότι έχει αντιψωριασική επίδραση.

Η καυτερή πιπεριά περιέχει καψαϊκίνη που ανακουφίζει από τον πόνο

Η καψαϊκίνη απελευθερώνει ενδορφίνες αμέσως μόλις αγγίξει τη γλώσσα μας. Δεν υπάρχει συνιστώμενη δόση για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Όμως, χρειάζεται η ποσότητα να είναι μικρή καθώς επηρεάζει αρκετά το στομάχι και το γαστρεντερικό σύστημα. Μπορείτε επίσης να την δοκιμάσετε τοπικά.

Το μοσχοκάρυδο βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής

Ένα από τα πιο ισχυρά μπαχαρικά και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μοσχοκάρυδο περιέχει χημικές ουσίες που ανακουφίζουν τόσο από φλεγμονή, όσο και από πόνο. Υπάρχουν αρκετές παραδοσιακές συνταγές, ειδικά σε γλυκά, που περιέχουν μοσχοκάρυδο. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να το καταναλώσετε με άλλο τρόπο, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο στο τσάι σας ή στα smoothies.

Το τζίντζερ επιτίθεται στα περισσότερα συμπτώματα, ειδικά στον πόνο

Ρίζα με ισχυρό άρωμα, το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση διάφορων σωματικών συμπτωμάτων, όπως της ναυτίας, τους άσθματος, του διαβήτη και του πόνου. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση για την Αρθρίτιδα, το τζίντζερ μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, τα ίδια δηλαδή συμπτώματα που εμφανίζονται και στην ψωριασική αρθρίτιδα.

Οι σπόροι σέλερι επίσης βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο

Οι αρωματικοί σπόροι, που προέρχονται από το φυτό του σέλερι χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση του πόνου. Ανάλυση του 2015 στην εφημερίδα Progress in Drug Research σημειώνει ότι το εκχύλισμα από σπόρους σέλερι μειώνει τον πόνο και την φλεγμονή σε ζώα με αρθρίτιδα.

 

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika

Νερό με λεμόνι: Μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Efi Nika