Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Πώς να προστατεύσουμε το κινητό μας τηλέφωνο στην παραλία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία μέρα στην παραλία σημαίνει αμέτρητες ευκαιρίες για φωτογραφίες. Αλλά οι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο και πάνω στην άμμο μπορεί και να σημάνουν το τέλος για την ηλεκτρονική μας συσκευή, αν δεν προσέξουμε.

Γι’ αυτό, οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το κινητό σας τηλέφωνο από κάθε κίνδυνο.

Σκιά και μακριά από την άμμο

Αφού βρείτε το τέλειο σημείο στην παραλία και βγάλετε φωτογραφίες, φυλάξτε σε κάποιο σκιερό σημείο στα πράγματά σας το κινητό. Αν το αφήσετε κάτω από τον ήλιο, αυτό θα υπερθερμανθεί και αργά ή γρήγορα θα βλάψει τον εσωτερικό μηχανισμό τους. Γι’ αυτό αποθηκεύστε το σε ένα στεγνό και δροσερό σημείο και δεν χρειάζεται να το έχετε συνέχεια σε χρήση.

Επίσης, ένας άλλος κίνδυνος είναι η άμμος. Οι κόκκοι της εισέρχονται σχεδόν παντού και αυτό γίνεται ευκολότερο με τον αέρα. Μπορεί να μπει στις εσοχές και στις υποδοχές για τον φορτιστή και τα ακουστικά, όπως και στα ίδια τα ακουστικά. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να προμηθευτείτε μία αδιάβροχη θήκη που θα προστατεύσει το κινητό σας τόσο από το νερό, όσο και από την άμμο. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα για τέτοια θήκη, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος: θήκη τροφίμων.

Οι χοντρές πλαστικές θήκες που αποθηκεύουμε τα φρούτα ή το τοστ μας για την παραλία αποδεικνύονται χρήσιμες και για τη μεταφορά και προστασία του κινητού σας τηλεφώνου. Κάτι που επίσης χρησιμοποιούμε γενικά είναι η προστασία οθόνης. Μην αφήνετε την οθόνη εκτεθειμένη στη σκόνη και στην άμμο, είναι εύκολο να χαλάσει η δυνατότητα αφής. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ακόμα και αδιάβροχο τζάμι προστασίας.

Τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση υπερθέρμανσης του κινητού μας τηλεφώνου;

Αν το ξεχάσετε κάτω από τον ήλιο ή ακόμα και κάτω από την ομπρέλα σε μια πολύ ζεστή μέρα, η συσκευή μπορεί να υπερθερμανθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε 10 μόλις λεπτά. Είναι πιθανό σε αυτή την περίπτωση να παρατηρήσετε ότι το κινητό σας έχει κλείσει. Ωστόσο, εκτός από αυτό, οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρότερες και η θερμότητα να έχει επιδράσει στη συνολική λειτουργικότητά του.

Αν η συσκευή κλείσει, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε απεγνωσμένα να την ανοίξετε αμέσως. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βγάλετε τη θήκη του ώστε να απελευθερωθεί ένα ποσό θερμότητας και να το φυλάξετε αμέσως σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος. Λίγα λεπτά μετά, μπορείτε να δοκιμάσετε να το ανοίξετε, αλλά αφού αντιληφθείτε με τα χέρια σας ότι η θερμοκρασία του έχει πέσει.

 

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika