Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Για να δεις που θέλεις να φτάσεις, πρέπει πρώτα να δεις που στέκεσαι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλα στη ζωή είναι επιλογή. Μόνο δύο πράγματα υπάρχουν για τα οποία δεν έχουμε επιλογή και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε όσο κι αν προσπαθήσουμε. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να πεθάνουμε. Ο θάνατος είναι κάτι βέβαιο.

Το δεύτερο για το οποίο δεν έχουμε επιλογή είναι ότι μέχρι να πεθάνουμε πρέπει να ζήσουμε. Πέρα από αυτά, οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι πρέπει ή είστε αναγκασμένοι να κάνετε στη ζωή είναι επιλογή.

Ό,τι κάνουμε το επιλέγουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός ότι θα πεθάνουμε ή ότι μέχρι τότε πρέπει να ζήσουμε. Αλλά όλα τα άλλα αποτελούν επιλογές και μπορούμε να τα αλλάξουμε. Εξετάστε όλες τις πτυχές της ζωής σας και συνειδητοποιήστε πως ό,τι κάνετε το κάνετε επειδή το επιλέγετε, όχι επειδή είστε αναγκασμένοι. Θυμηθείτε ότι τα μόνα δύο πράγματα για τα οποία δεν έχετε καμία επιλογή είναι ότι θα πεθάνετε και ότι μέχρι τότε πρέπει αναγκαστικά να ζήσετε. Τελεία και παύλα!

Σκεφτείτε πού βρίσκεστε στη ζωή αυτή τη στιγμή: Βρίσκεστε ακριβώς εκεί που θέλετε. Συνειδητά ή ασυνείδητα, έχετε κάνει μια επιλογή. Αν θέλετε να φτάσετε κάπου, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε πού βρίσκεστε. Πολλοί λένε ψέματα στον εαυτό τους για το πού βρίσκονται και αντιμετωπίζουν την κατάσταση της ζωής τους με άρνηση. Αλλά για να καταφέρετε να προχωρήσετε, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσετε πού βρίσκεστε.

Η ζωή σας εξελίσσεται όπως θα θέλατε;

Βρίσκεστε εκεί που θα θέλατε;

Έχετε όσα θα θέλατε;

Αν η απάντηση σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι «όχι», τότε σκεφτείτε τι όφελος αποκομίζετε από αυτό.

Τι ικανοποίηση αντλείτε από το να αρνείστε τον εαυτό σας, από το να είστε δυστυχισμένοι, από το να αισθάνεστε αμήχανα και πως δεν ανήκετε πουθενά;

Τι ικανοποίηση αντλείτε όταν σκέφτεστε με όρους έλλειψης και περιορισμού;

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πως ό,τι κάνετε στη ζωή, θετικό ή αρνητικό, συνδέεται με κάποια ανταμοιβή ή κάποιο όφελος. Σκεφτείτε, λοιπόν, ποια μπορεί να είναι η δική σας ανταμοιβή.

Το πρώτο βήμα για να αλλάξετε οτιδήποτε είναι η παρατήρηση. Όταν παρατηρείτε, κάνετε το πρώτο βήμα προς την ελευθερία. Και καθώς παρατηρείτε, θα αρχίσετε να διακρίνετε τα μοτίβα της σκέψης σας.

Προτού προχωρήσετε, πρέπει να παραδεχτείτε την αλήθεια για το πού βρίσκεστε. Αν υποφέρετε, παραδεχτείτε το. Αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, παραδεχτείτε το. Αυτή είναι η βασική αρχή των Ανώνυμων Αλκοολικών. Πρέπει πρώτα να παραδεχτεί κανείς ότι είναι αλκοολικός για να αρχίσει να αναρρώνει. Δείτε, λοιπόν, πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και ύστερα αποφασίστε πού θέλετε να φτάσετε. Ανοίξτε το μυαλό σας σε νέες δυνατότητες.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Robert Anthony «Τα Μυστικά της Θετικής Σκέψης» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Δείτε περισσότερα εδώ

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στον γάμο μετά το 1ο παιδί: γιατί συμβαίνει και πώς να την προλάβετε

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@