Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πότε και γιατί «χαλάει» μία φιλία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη. Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο.  Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένος και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται.

Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένο. Έτσι και η φιλία μπορεί ξαφνικά να χαλάσει…Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; 

Ένας βασικός λόγος που μπορεί να χαλάσει μια φιλία είναι μια αλλαγή στον τρόπο ζωής. Για παράδειγμα εάν μπείτε σε ένα πανεπιστήμιο ή εάν αλλάξετε πόλη λόγω δουλειάς. Η φιλία μπορεί να χαθεί γιατί αρχίζετε να έχετε νέα όνειρα, καινούριες σχέσεις και γενικά αλλάζετε ενδιαφέροντα και νοοτροπία.

Μία άλλη περίπτωση είναι, να χαλάσει λόγω ζήλιας. Εξάλλου τέτοια συναισθήματα είναι λογικό να υπάρχουν ανάμεσα στους φίλους γιατί είναι δύσκολο να ξεφύγουν οι άνθρωποι από αυτά.

Ένας άλλος λόγος για να χαλάσει μια φιλιά, είναι όταν χαθεί η εμπιστοσύνη. Οι φιλίες είναι σχέσεις, που πρέπει να είναι αμοιβαίες. Αν ένα άτομο θέλει περισσότερα πράγματα από μια σχέση, από ότι μπορεί να του δώσει ο άλλος ή εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τότε σπάνια λειτουργεί.

Όποια όμως και εάν είναι η αιτία, το μόνο σίγουρο είναι ότι το τέλος μιας σχέσης, θα σας αναστατώσει και θα σας στεναχωρήσει. Αλλά, να θυμάστε ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να είναι φίλοι σας και οι αληθινοί φίλοι είναι πάντα λίγοι. Τέλος, δείτε αυτή τη ρήξη σαν μια ευκαιρία για να μάθετε από τα λάθη σας και στο μέλλον να δημιουργήσετε πιο δυνατές φιλίες.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea