Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Βότανα για αδυνάτισμα: Άμεση απώλεια βάρους και αποτοξίνωση-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πολλά βότανα και μπαχαρικά έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την καύση λίπους και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ποια είναι αυτά:

Πράσινο τσάι

Για απώλεια λίπους στην κοιλιά αλλά και για αποτοξίνωση. Είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο ειδικά για την αποτοξίνωση. Μπορείτε να πιείτε έως και 4-5 κούπες την ημέρα, πάντα χωρίς ζάχαρη.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ, είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό και την καύση λίπους, καθώς και να μειώσει την όρεξη.

Βασιλικός

Αρωματικός και …θαυματουργός. Σε καυτό νερό ρίξτε λίγο βασιλικό κι αφήστε τον για 10 λεπτά. Καθημερινά πιείτε 2 ποτήρια, μετά από κάθε γεύμα. Το ρόφημα βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Λουΐζα

Είναι το κατεξοχήν βότανο του αδυνατίσματος καθώς καίει το λίπος. Το ιδανικό θα ήταν να πίνετε ένα ποτήρι λουίζα κάθε πρωί και βράδυ. Εάν δεν μπορείτε, περιοριστείτε σε ένα.

Σπιρουλίνα

Ιδανική για να καταπολεμήσετε την βουλιμία. Σε ένα ποτήρι φρέσκο νερό ή φρέσκο χυμό διαλύετε ένα κουταλάκι σκόνη σπιρουλίνας και το πίνετε μισή ώρα πριν το φαγητό.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε ποια άλλα βότανα και μπαχαρικά επιταχύνουν την απώλεις βάρους.

Ρίγανη. Η ρίγανη είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών που έχει βιοδραστικές ιδιότητες όπως το αντιφλεγμονώδες δυναμικό.

Κουρκουμάς. Τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία είναι πολλά χάρη στο συστατικό κουρκουμίνη. Μελέτη σε 44 υπέρβαρους ανθρώπους έδειξε ότι η λήψη κουρκουμίνης δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα ήταν αποτελεσματική στη μείωση του λίπους της κοιλιάς και στην αύξηση της απώλειας βάρους έως και 5%

Μαύρο πιπέρι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, διεγείρει τις αισθήσεις και τους υποδοχείς της γεύσεις και έχει θετική επίδραση σε πολλά συστήματα του σώματος.

Με πληροφορίες από το www.healthline.com

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea