Newsitamea.gr
NEWS FEED ΠΑΙΔΙ

Πώς να μάθω την κόρη μου να αγαπά το σώμα της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά! Εκτός από το να τα κρατάς ασφαλή και γερά, χρειάζεται να τους δίνεις όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να είναι και συναισθηματικά υγιή. Η ψυχική ισορροπία, η νηφάλια σκέψη και ο αυτοσεβασμός είναι μερικά από τα σημαντικότερα μαθήματα που πρέπει να τα διδάξεις, ώστε να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και να πορεύονται με σύνεση και αυτοπεποίθηση.

Σε έναν κόσμο, μάλιστα, που τα πρότυπα ολοένα και παίρνουν την κατιούσα, είναι ακόμα πιο δύσκολη η δουλειά των γονιών – και ειδικά για τις μαμάδες των μικρών κοριτσιών που, εκτός των άλλων, πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα μας αντανακλά την εσωτερική μας ομορφιά και πως δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κρίνει για την εξωτερική μας εμφάνιση. 

Ο αυτοσεβασμός κερδίζεται και, αν θέλετε να διδάξετε στο κοριτσάκι σας να αγαπά το σώμα του, διαβάστε παρακάτω πώς θα το κάνετε:

 Κρατήστε τα υποτιμητικά σχόλια για τις άλλες γυναίκες για τον εαυτό σας! Να είστε προσεκτική και μετρημένη όταν ασκείτε κριτική σε άλλες γυναίκες. Ό,τι πείτε, θα χρησιμοποιηθεί… εναντίον της κόρης σας!

– Μην της αγοράζετε κούκλες και παιχνίδια ή παραμύθια που προωθούν τα παγιωμένα πρότυπα τέλειας εμφάνισης. Ή έστω μην της χαρίζετε μόνο τέτοιες κούκλες.

– Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή της! Πείτε της πόσο όμορφη είναι, κάντε ένα θετικό σχόλιο για την εμφάνισή της και μην υπογραμμίζετε τα ψεγάδια της. Μια επικριτική μητέρα, μπορεί να είναι πηγή πολλών ανασφαλειών.

– Όταν μεγαλώσει λίγο, συζητήστε μαζί της για την βιομηχανία της μόδας και για τα πρότυπα των μίντια. Εξηγήστε της ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική και η τελειότητα ανύπαρκτη!

– Υποδείξτε της κάποιο παράδειγμα γυναίκας που, παρά τις ατέλειές της, παραμένει γοητευτική. Διαλέξτε ένα παράδειγμα από τον κοινό σας κύκλο ή κάποια γυναίκα-πρότυπο για την κόρη σας.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika