Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές για την υγεία της καρδιάς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτό που υπάρχει στο πιάτο σας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καρδιακής υγείας. Κάποιες τροφές περιέχουν θρεπτικά συστατικά που ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα ή μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων μειώνοντας την« κακή »LDL χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια του αίματος, την αρτηριακή πίεση, ελέγχοντας το βάρος και / ή βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Τα ωμέγα-3, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά είναι οι κορυφαίες επιλογές για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς. Υπάρχουν όμως και τρόφιμα που μπορούν να είναι επιβλαβή στην υγεία της καρδιάς.

Μεταποιημένα αλλαντικά.

Ακόμη και τα κρέατα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά περιέχουν το συντηρητικό νιτρικό νάτριο. Τα νιτρικά άλατα μπορεί να αυξήσουν τη φλεγμονή, που μπορεί να έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της αθηροσκλήρωσης.

Επιτραπέζιο αλάτι.

Περίπου το 70% της συνολικής κατανάλωσης νατρίου προέρχεται από τρόφιμα που βρίσκουμε σε συσκευασίες ή τρώμε σε εστιατόρια. Ένα άλλο 15 τοις εκατό βρίσκεται  φυσικά στα συστατικά. Αλλά αυτό αφήνει περίπου 15 τοις εκατό νάτριο που έχουμε τον πλήρη έλεγχο να προσθέσουμε στο φαγητό μας. Ξεκινήστε προσθέτοντας το μισό από αυτό που απαιτεί μια συνταγή.

Δημητριακά με ζάχαρη.

Όταν επιλέγετε δημητριακά, διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να είναι εξίσου μεγάλη απειλή συμβάλλοντας στην παχυσαρκία, τη φλεγμονή, την υψηλή χοληστερόλη και τον διαβήτη – όλα αυτά είναι παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Πατατάκια.

Εκτός από τις άφθονες θερμίδες – 160 θερμίδες ανά μερίδα – τα τσιπς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ενώ είναι πλούσια σε αλάτι.

Αρτοσκευάσματα.

Πολλά προϊόντα αρτοποιίας δεν έχουν μόνο υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να είναι πλούσια σε trans λιπαρά. Τα trans λιπαρά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καθώς ταυτόχρονα μειώνουν την καλή χοληστερόλη και αυξάνουν την κακή χοληστερόλη.

Κόκκινο κρέας.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Σε σύγκριση με το λευκό κρέας ή τις πηγές χορτοφαγικών πρωτεϊνών, το κόκκινο κρέας ωθεί το σώμα να παράγει περισσότερο Ν-οξείδιο τριμεθυλαμίνης (TMAO) κατά τη διάρκεια της πέψης. Υψηλές ποσότητες TMAO στο σώμα έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αλκοόλ.

Αν έχετε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση ή γνωρίζετε ότι έχετε υψηλά τριγλυκερίδια, τότε η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες καρδιακής νόσου. Επιπλέον, η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ προσθέτει θερμίδες στην καθημερινή σας διατροφή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, ένας παράγοντας που συνδέεται επίσης με την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika