Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ ΥΓΕΙΑ NEWS

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο λόγος που τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορονοϊό-Στη μύτη το μυστικό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Γιατί τα παιδιά δεν κινδυνεύουν τόσο – Στη μύτη το μυστικό.

Νέα ευρήματα από την Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως τα παιδιά έχουν μειωμένη έκφραση του υποδοχέα 2 στην μύτη

Στους λόγους που τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον νέο κορονοϊό αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

“Έχει σχέση με το επόμενο εύρημα που θα σας αναφέρω κι εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά. Αφορά την περιοχή της μύτης και συγκεκριμένα την περιοχή που προσβάλλει ο ιός πρώτα” σημείωσε ο κ.Τσιόδρας.

Νέα ευρήματα από την Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως τα παιδιά έχουν μειωμένη έκφραση του υποδοχέα 2 στην μύτη. Δηλαδή παράγουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες αυτής της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει στον οργανισμό μας. Ο βλεννογόνος της μύτης είναι από τις πρώτες εστίες της λοίμωξης στον οργανισμό.

Στη μελέτη που εξέτασε ανθρώπους ηλικίας 4-60 ετών, η χαμηλότερη έκφραση του γονιδίου για την παραγωγή αυτού του ενζύμου ήταν στα μικρά παιδιά. Και προοδευτικά αύξανε με την ηλικία. Μεγάλη μελέτη 6.000 παιδιών θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η ανακάλυψη που προέρχεται από τα παιδιά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μετάδοσης της νόσου με κάποιο καινούριο φάρμακο που θα στοχεύει τον υποδοχέα αυτό. Την θύρα από την οποία μπαίνει ο κορονοϊός στον οργανισμό μας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ελληνική μελέτη από πανεπιστημιακούς του ΕΚΠΑ η οποία έδειξε σημαντική έκπτωση των οσφρητικών λειτουργιών σε ενήλικες ασθενείς με τη νέα νόσο. Οι κορονοϊοί γενικότερα προσβάλλουν το οσφρητικό επιθήλιο λόγω της αυξημένης έκφρασης που παρουσιάζει στον υποδοχέα 2 του μετατρεπτικού συνενζύμου της αγγειοτενσίνης, το ένζυμο που αποτελεί την “πόρτα” του οργανισμού για να μπει ο ιός στο σώμα μας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Στα 2.853 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς καταγράφηκαν τρία νέα. Την ίδια ώρα, έχουμε δύο ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους και 168 συνολικά.

Συνολικά, 98 άνθρωποι έχουν εξέλθει από ΜΕΘ ενώ 21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία είναι πλέον οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο.

Μάλιστα, σε μια ημέρα, οι περιπτώσεις της νόσου ξεπέρασαν τις 100.000. Πλέον, κύριο πεδίο εξάπλωσης του ιού είναι η Λατινική Αμερική.

Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, επισήμανε ο καθηγητής, ενώ τόνισε πως θεωρείται βέβαιο να υπάρξει δεύτερο κύμα και στην Ευρώπη.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί και οι δύο, την ίδια ώρα, σε άλλο μέρος: Η μοίρα χτύπησε αλύπητα δύο οικογένειες – Στα μαύρα τα Χανιά – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τύχη βουνό: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ κι όταν το πήγε για φτιάξιμο έπαθε σοκ με την αξία του

Efi Nika

Ο μόνος άνθρωπος που χρειάζεται ένα παιδί όταν αρρωσταίνει, είναι η μαμά του

Efi Nika