Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Γιατί δεν πρέπει να σκοτώνεις τις αράχνες στο σπίτι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δείτε πού σας φαίνονται χρήσιμες

Σίγουρα σε ενοχλεί όταν βλέπεις αράχνες μέσα στο σπίτι. Και ειδικά όταν εντοπίζεις τις ίδιες και όχι μόνο τον ιστό τους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, μπορεί να έπρεπε να τις… ευχαριστείς!

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην σκοτώνουμε τις αράχνες κι αν δεν τις θέλουμε στο σπίτι μας απλά να τις διώχνουμε. Δηλαδή, να προσπαθήσουμε να τις βγάλουμε έξω χωρίς να τις πειράξουμε.

Γιατί δεν πρέπει να σκοτώσεις τις αράχνες στο σπίτι; Οι αράχνες σε ένα διαμέρισμα, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της φύσης, αλλά κάνουν επίσης και… σημαντικές εργασίες. Με λίγα λόγια, δουλεύουν για σένα καθώς απομακρύνουν έντομα που μεταφέρουν βακτήρια, όπως οι κατσαρίδες, τα κουνούπια και ο σκώρος.

Με τον ιστό τους, τα παγιδεύουν και κάνουν… μια συλλογή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες  οι αράχνες καταβροχθίζουν 800 εκατομμύρια τόνους έντομα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika