Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Κίνα: Οι μαθητές φορούν καπέλα με πτερύγια για να κρατούν τις αποστάσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα αρχαίο κινέζικο καπέλο έχει προστεθεί στις μάσκες προσώπου και το απολυμαντικό χεριών ως ένα ακόμα όπλο στον αγώνα κατά του Covid-19. Ένα δημοτικό σχολείο στο Χανγκζού στα ανατολικά της χώρας εμπνεύστηκε από τα καπέλα που φορούσαν αξιωματούχοι της δυναστείας Song, που κυβέρνησαν την Κίνα μεταξύ 960 και 1279, για να ενισχύσουν την “κοινωνική αποστασιοποίηση” στους μαθητές του.

Οι μαθητές από την προηγούμενη Δευτέρα, οπότε και επέστρεψαν στο σχολείο, φορούν τις δικές τους χειροποίητες εκδοχές των συγκεκριμένων καπέλων, οι οποίες έχουν μεγάλες προεκτάσεις ή πτερύγια για να τους κρατήσουν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους συμμαθητές τους.

Ένας θρύλος λέει ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της δυναστείας των Song διέταξε τους υπουργούς του να φορούν καπέλα με δύο μακριά πτερύγια στις πλευρές, έτσι ώστε να μην μπορούν να ψιθυρίσουν μεταξύ τους στις συνελεύσεις των δικαστηρίων χωρίς να ακουστούν, σύμφωνα με τον Tsui Lik-hang, ιστορικό στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους ανθρώπους να μείνουν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού που προκαλεί το Covid-19. «Εάν είστε πολύ κοντά, μπορείτε να αναπνεύσετε στα σταγονίδια, συμπεριλαμβανομένου του ιού Covid-19 εάν το άτομο που βήχει έχει την ασθένεια», συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τα καπέλα θεωρήθηκαν ένας καλός τρόπος να καταλάβουν την έννοια της κοινωνικής αποστασιοποίησης τα μικρά παιδιά, τα οποία δυσκολεύονται να κατανοήσουν αφηρημένες έννοιες. «Καθώς τα παιδιά μπορούν να δουν και να νιώσουν αυτά τα καπέλα και καταλαβαίνουν όταν τα πτερύγια χτυπούν το ένα το άλλο, μπορεί να είναι πιο ικανά να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν και να θυμούνται να διατηρήσουν τη φυσική τους απόσταση», δήλωσε ο Ian Lam Chun-bun, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος της προσχολικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ-Κονγκ.

 

anaplirotes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou