Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Σοκ στη Γαλλία: 16χρονη με κορονοϊό πέθανε – 365 νεκροί σε μία ημέρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δραματικά νούμερα από την πανδημία.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 365 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 1.696 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στον ιό, ενώ και μία 16χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της από τον ιό.

Πρόκειται για μια ημερήσια άνοδο 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες, ενώ η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ανάμεσα στα θύματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «για πρώτη φορά και μια 16χρονη κοπέλα» στην περιοχή του Παρισιού.

Ο καθημερινός απολογισμός της κυβέρνησης καταμετρά μόνο τους θανάτους σε νοσοκομεία, ωστόσο οι αρχές τονίζουν πως σύντομα θα είναι σε θέση να συλλέγουν στοιχεία από νεκρούς που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, που είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά τους επιβεβαιωμένους θανάτους λόγω του Covid-19.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, ο Ζερόμ Σολομόν ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε σε 29.155 στο σύνολο, μια αύξηση 16% μέσα σε μια μέρα.

Παράλληλα είπε πως 3.375 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, μια αύξηση 19% σε σύγκριση με χθες, που σημαίνει πως σχεδόν τα μισά από τα 8.000 κρεβάτια στη χώρα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, είναι κατειλημμένα.

Αίγυπτος: 24 νεκροί και 495 κρούσματα

Τρεις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν σήμερα από τον κορονοϊό στην Αίγυπτο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 24.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώθηκαν 39 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 495.

Η Αίγυπτος διανύει σήμερα τη δεύτερη νύκτα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την επικράτειά της, με το Κάιρο και όλες τις πόλεις να είναι έρημες, από τις 7 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Η Airbnb βοηθά τους νοσηλευτές να βρουν στέγη

Η εταιρεία Airbnb θα παράσχει έως και 100.000 δωρέαν ή επιδοτούμενες κατοικίες σε επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε ήδη στη Γαλλία και την Ιταλία, όπου σχεδόν 6000 ιδιοκτήτες έχουν διαθέσει μία κατοικία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η πλατφόρμα.

Οι ιδιοκτήτες που συμμετέχουν «έχουν την επιλογή να προτείνουν τα σπίτια τους δωρεάν. Εάν δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, η Airbnb θα αναλάβει όλα τα έξοδα διαμονής».

Η Airbnb συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, που απηύθυναν έκκληση στα δίκτυα εθελοντών τους για να ανταποκριθούν στην κρίση.

Η πλατφόρμα στοχεύει να επιτρέψει στους νοσηλευτές και άλλο προσωπικό πρώτων βοηθειών να μπορούν να διαμένουν κοντά στον τόπο εργασίας τους.

 

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou