Newsitamea.gr
CELEBRITY NEWS FEED ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μαρία Κίτσου: Η κατάθλιψη είναι ο καρκίνος της ψυχής, σε τρώει και το καταλαβαίνεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ηθοποιός που υποδύεται την Ελένη Σταμίρη στις «Άγριες Μέλισσες» μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Η Μαρία Κίτσου, η τηλεοπτική «Ελένη» από τις «Άγριες Μέλισσες», έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «TV έθνος» όπου μίλησε, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη μάχη που δίνει τα τελευταία χρόνια με την κατάθλιψη.

Είχες μιλήσει πρόσφατα για τη μάχη με την κατάθλιψη. Πώς το αντιλήφθηκες και πώς το διαχειρίστηκες στην πορεία;

Από την πρώτη στιγμή που μίλησα γι’ αυτό με προσέγγισαν άτομα που δίνουν τον αγώνα τους και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού η κατάθλιψη ή η οποιαδήποτε ψυχική νόσος. Διάβασα ότι το χειρότερο πράγμα είναι να ζητάς από έναν άνθρωπο που έχει μια ψυχική ασθένεια να συμπεριφέρεται σαν να μην την έχει. Είναι πραγματικά αδιανόητο. Η κατάθλιψη είναι ο καρκίνος της ψυχής. Σε τρώει και το καταλαβαίνεις.

Όταν σταματάς να είσαι λειτουργικός, όταν τα πάντα γύρω σου σε πιέζουν, όταν το φλερτ με την τρέλα είναι το καθημερινό πάρε δώσε σου. Όταν δεν μπορεί να βγει η μέρα, όταν δεν μπορείς να δεις τίποτα καλό.

Υπάρχει ένας ανείπωτος πόνος μέσα σου. Το αντιλήφθηκα σύντομα, έχω περάσει καταθλιπτικά επεισόδια και συνεχίζω να δίνω τη μάχη μου. Δεν ξέρω αν σταματάει ποτέ. Όπως και ο αγώνας με τον εαυτό μας. Αν είσαι ευαίσθητος με το τι συμβαίνει γύρω σου, με την αδικία, τα εγκλήματα, τον πόνο που βιώνουν συμπολίτες μας, δεν μπορείς να μην επηρεαστείς.

Βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό σε κάποιες περιπτώσεις. Πώς μπορείς λοιπόν να είσαι στον κόσμο σου; Δεν μπορώ καθόλου το «όλα είναι μια χαρά». Αυτό μας κάνει μαλθακούς. Δεν πάνε καλά τα πράγματα, κάτι πρέπει να γίνει. Φτάνει πια με την επίπλαστη ευτυχία και τα ψεύτικα χαμόγελα. Δεν το αντέχω άλλο.

 

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κρύβει η νέα εμμονή των 7χρονων με τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς

Penni Syggrou

Τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι 30άρηδες

Efi Nika

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea