Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ντελιβεράδες: Γινόμαστε διανομείς του κορονοϊού. Απίστευτες καταγγελίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Χωρίς μάσκες, γάντια και αντισηπτικά εργάζονται αρκετοί διανομείς φαγητού, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Μάλιστα, όπως λένε, οι εργοδότες δεν τους παρέχουν τίποτα για να προστατευθούν έναντι του κορονοϊού.

«Γινόμαστε διανομείς του κορονοϊού»! Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο Sputnik, ο διανομέας και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού, Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Κεφαλάς, την κατάσταση που επικρατεί καθώς οι διανομείς φαγητού συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς οι εργοδότες τους να τους παρέχουν τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, δηλαδή γάντια, μάσκες και αντισηπτικά!

Μάλιστα, χθες, Τετάρτη 18 Μαρτίου, οι διανομείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ελάχιστων ατόμων για να τηρηθούν, όπως είπε ο κ. Κεφαλάς, τα μέτρα προστασίας και να μην συγκεντρωθούν πολλά άτομα.

«Οι εργοδότες δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής, δεν μας δίνουν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά και αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε βάζοντας χρήματα από την τσέπη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλάς. Και πρόσθεσε:

«Δεν τηρούν επίσης τα μέτρα ασφάλειας, παρότι έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος, να μας παρέχουν το κράνος, τα αδιάβροχα και ο καιρός είναι ο κατάλληλος να κολλήσεις οποιαδήποτε ίωση, πόσο μάλλον τον κορονοϊό, ο οποίος μεταδίδεται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα».

Ο κ. Κεφαλάς αναφέρθηκε, επίσης, στα ωράρια εργασίας των διανομέων φαγητού, τονίζοντας ότι είναι εξοντωτικά, καθώς πολλοί συνάδελφοί του ανήκουν τις ευπαθείς ομάδες και έχουν σταματήσει να εργάζονται.

«Έχουμε εξοντωτικά ωράρια. Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να παίρνουν άδειες ή να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οπότε δεν δουλεύουν και, κατά συνέπεια, καλούμαστε οι υπόλοιποι να δουλέψουμε περισσότερο. Δουλεύουμε με ένα ή κανένα ρεπό. Αυτό σημαίνει, ότι εμείς, ταυτόχρονα, μετατρεπόμαστε σε ευπαθή ομάδα, καθώς ο οργανισμός εξασθενεί και αν δεν λαμβάνονται αυτά τα απαραίτητα μέτρα, γινόμαστε διανομείς του κορονοϊού», τόνισε, ζητώντας από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες, να πραγματοποιούν ελέγχους στα καταστήματα και να επιβάλλονται πρόστιμα.

«Αυτό πρέπει να το προσέξουν πάρα πολύ στην κυβέρνηση και να επιβάλλονται πρόστιμα. Γιατί, δεν είναι μόνο τα καταστήματα που έκλεισαν αλλά και αυτά που έμειναν ανοιχτά, πρέπει να ελέγχονται με ποιες προδιαγραφές λειτουργούν», σημείωσε.

Ο κ. Κεφαλάς αναφέρθηκε και στις αμοιβές. Όπως υπογράμμισε, πολλοί εργοδότες εκμεταλλεύονται την υγειονομική κρίση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των ντελίβερι.

«Όπως σε κάθε κρίση, το είδαμε και στη μνημονιακή κανονικότητα που συνεχίζεται βέβαια, παρατηρούμε την εκμετάλλευση της κατάστασης με τον κορονοϊό -μιας υγειονομικής κρίσης- από τους εργοδότες, που καταστρατηγούν τα δικαιώματα, είτε από ατομικές συμβάσεις, που τις αλλάζουν προς το χειρότερο, είτε αναγκάζουν τους εργαζόμενους σε άδειες άνευ αποδοχών, ή εκ περιτροπής σύστημα εργασίας. Πράγματα τα οποία σε μια κρίση δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν», είπε επίσης ο κ. Κεφαλάς. Και πρόσθεσε:

«Το Συνδικάτο αναλαμβάνει δράση για να προστατέψει τους εργαζόμενους».

«Εμείς αναλαμβάνουμε δράση, βέβαια δεν έχουμε σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα πάμε στα καταστήματα θα μιλήσουμε με τους συναδέλφους μας και θα καταγγέλλουμε κάθε εργοδότη που δεν τηρεί μέτρα ασφάλειας υγιεινής, καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα, δεν πληρώνει ή απολύει. Γιατί έχουμε και το φαινόμενο των απολύσεων που αυτή τη στιγμή είναι σε έξαρση», κατέληξε

 

fumara.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou