Newsitamea.gr
NEWS FEED ΠΑΙΔΙ

Κορονοϊός: Κάνει να πηγαίνουν τα παιδιά σε σπίτια φίλων τους;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ναι, είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα παιδί μέσα στο σπίτι για πολλές μέρες συνεχόμενες. Εάν είναι μοναχοπαίδι θέλει να παίξει με τους φίλους του, ενώ τα αδέλφια βαριούνται το ένα το άλλο και αρχίζουν τους καβγάδες.

Πολύ γρήγορα τα παιδιά μας ζητούν να δουν τους συμμαθητές τους από το σχολείο ή να πάνε στο σπίτι κάποιου γείτονα να παίξουν με κάποιον συνομήλικό τους. Τί πρέπει να κάνουμε;

Μένουμε σπίτι!

Το πιο συνετό είναι βρούμε δημιουργικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά ώστε να τα κρατήσουμε στο σπίτι. Όσο δικαιολογημένη κι αν είναι η αντίδρασή τους, οφείλουμε να τηρούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και να μην κυκλοφορούμε.

Πάμε μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο χωρίς κόσμο

Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρετε να μείνετε στο σπίτι, κάντε μια βόλτα με τα πόδια, σε ανοιχτό χώρο χωρίς πολύ κόσμο. Ίσως είναι μια καλή ιδέα να βρεθείτε και με μια άλλη μαμά με τα παιδιά της και όλοι μαζί να απολαύσετε τον ήλιο. Βασική προϋπόθεση να έχετε πλύνει καλά τα χέρια και τα ρούχα σας και να φροντίσετε να  μην έρθετε σε σωματική επαφή.Περπατήστε σε απόσταση ασφαλείας, και ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν το ίδιο.

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το σπίτι κάποιου φίλου, πάρετε τις προφυλάξεις σας

Καταρχάς, έχετε στο νου σας πως έχετε χρέος να προφυλάξτε όχι μόνο τη δική σας οικογένεια, αλλά και την οικογένεια του άλλου παιδιού. Πάρτε, λοιπόν, τα μέτρα σας:

Βεβαιωθείτε πως το σπίτι που θα επισκεφθείτε δεν είναι κανείς (από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας) άρρωστος: ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να βάλει σε περιπέτειες εσάς, την οικογένειά σας, τους συναδέλφους σας ή τους γείτονες που συναναστρέφετσε.

Βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν ηλικιωμένοι στο σπίτι που θα σας φιλοξενήσει: ακόμα κι αν το παιδί σας χαίρει άκρας υγείας, μπορεί να κουβαλάει τον ιό χωρίς να έχει εκδηλωθεί. Οι έρευνες ωστόσο δείχνουν πως αυτοί που κινδυνεύουν σοβαρά από τον κορονοϊό, είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Αν λοιπόν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιος που ίσως κινδυνεύει, μείνετε στο σπίτι σας.

Οι γονείς του παιδιού που μας φιλοξενεί δεν έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους: βεβαιωθείτε πως αφού φύγετε, οι γονείς του παιδιού δεν θα συναντήσουν μετά κάποιον ηλικιωμένο ή οποιονδήποτε άλλον ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Αερίζεται καλά ο χώρος που παίζουν τα παιδιά: τα παιδιά μπορούν να παίξουν στο μπαλκόνι ΄γ στην πυλωτή, κρατώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και αποφεύγοντας τις αγκαλιές και τα φιλιά. Εάν πρέπει να βρεθούν σε διαμέρισμα, ανοίξτε τα παράθυρα ώστε να αερίζεται ο χώρος. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, είναι καλύτερο να φορέσουν μία ζακέτα παρά να κλείσουν το παράθυρο.

Δεν ξεχνάμε τους κανόνες υγιεινής: πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι, τα παιδιά πρέπει να πλένουν και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Επίσης, βεβαιωθείτε πως είναι καθαρά τα παιχνίδια που θα ακουμπήσουν αλλά και όλο το υπόλοιπο σπίτι.

Εν κατακλείδι

Αν λοιπόν έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στην μαμά που θα φιλοξενήσει το παιδάκι σας αλλά και στο παιδί σας πως μπορεί να τηρήσει σωστά όλους τους κανόνες, τολμήστε το. Ωστόσο, η οδηγία των γιατρών είναι πολύ συγκεκριμένη και αυστηρή και μας υπαγορεύει να μείνουμε σπίτι!

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15 μηνών μωρό κατάπιε το μονόπετρο της μαμάς του και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του!

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Penni Syggrou

Ο μόνος άνθρωπος που χρειάζεται ένα παιδί όταν αρρωσταίνει, είναι η μαμά του

Efi Nika