Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Ελληνικό χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο και δεν έχει πλατεία!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Τριπόταμος απέχει μόλις 5 χλμ από τη χώρα της Τήνου. Το χωριό έχει στη βορινή πλάτη του το γυμνό βράχο του Εξώμβουργου όπου και βρίσκονται τα ερείπια της Μεσαιωνικής πόλης της Τήνου, ενώ η νότια πλευρά του κοιτάζει στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας και στη γειτονική Δήλο.

Το όμορφο Κυκλαδίτικο χωριό, το οποίο αποτελεί το πέρασμα στους παραδοσιακούς οικισμούς της Εξωμεριάς, τα Μέσα και τα Πάνω μέρη του νησιού, είναι όμως ξεχωριστό για τη δομή του.

Έχει σοκάκια που σε μπερδεύουν, δρομάκια που καταλήγουν σε άλλα δρομάκια, αυλές και φαρδιά πεζούλια χωρίς ενδιάμεσα κενά, σοκάκια και δρόμοι, σαν ένα φρούριο.
Ταυτόχρονα το χωριό είναι και ένα ιδιότυπο κάστρο. Μπορεί να μην έχει τείχη και τάφρο, αν όμως κλείσουν οι εξωτερικές πύλες του, ο Τριπόταμος «σφραγίζει» και κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει από αυτόν.

Το Ελληνικό χωριό που που μοιάζει με λαβύρινθο και δεν έχει πλατεία!

Κάπως έτσι αυτό το δαιδαλώδες κάστρο κατάφερνε να προστατεύεται επί χρόνια από τις επιδρομές των πειρατών στο νησί. Όποιος κατάφερνε να μπει στο χωριό, χάνονταν στα σοκάκια προσπαθώντας να βρει την έξοδο!Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορείς να μετακινηθείς σε όλο τον Τριπόταμο απλά περνώντας από ταράτσα σε ταράτσα σπιτιού. Τόσο κοντά βρίσκονται τα σπίτια μεταξύ τους.

Το Ελληνικό χωριό που που μοιάζει με λαβύρινθο και δεν έχει πλατεία!

Άλλο ένα στοιχείο που κάνει τον Τριπόταμο ξεχωριστό, είναι το γεγονός πως ίσως αποτελεί το μοναδικό χωριό στην Ελλάδα που δεν έχει πλατεία!

ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou