Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορωνοϊός: Το πρώτο πολύ ευχάριστο νέο σχετικά με την εξάπλωση του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στην ηπειρωτική Κίνα για δεύτερη συναπτή ημέρα, πέραν της επαρχίας Χουμπέι του επίκεντρου της κρίσης, δεν καταγράφηκε χθες Κυριακή κανένα νέο κρούσμα μετάδοσης του κοροναϊού.

Η Ουχάν, δείχνει έτοιμη να ανακοινώσει τα πρώτα ευχάριστα νέα σχετικά με την μείωση των κρουσμάτων από κορονοϊό

Συνολικά 125 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν την περασμένη Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 21η Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν  οι κινεζικές υγειονομικές αρχές. Οι νέοι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ανήλθαν σε 31 και όλοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων σε 2.943, σύμφωνα με τη Εθνική Επιτροπή Υγείας. Τα 125 νέα κρούσματα – τα 114 από αυτά εντοπίστηκαν στη Χουμπέι – είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την Κυριακή (202) και αυξάνουν το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 80.151. Στην μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, καταγράφηκαν οι 24 από τους νέους θανάτους.

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν

Σε άλλες περιοχές της Κίνας δεν υπάρχουν καθόλου νέες περιπτώσεις κορωνοϊού εδώ και αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε εφαρμογή σχέδια επαναλειτουργίας των σχολείων που όπως σχεδιάζεται να ανοίξουν στο διάστημα από 11 έως 20 Μαρτίου  καθώς δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα εδώ και 29 ημέρες.

Επίσης από τα τέλη Φεβρουαρίου είναι γνωστό ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά στις 16 Μαρτίου στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουανζού, που δεν έχει νέα κρούσματα τις τελευταίες 18 ημέρες.

Με τη βία σε καραντίνα οι Κινέζοι

Οι εικόνες πρωτοφανούς βιαιότητας είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου με περιστατικά όπως έναν άνδρα που αλυσόδεσαν σε κολόνα για να τον τιμωρήσουν επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, ενώ άνθρωποι σύρονταν κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια τους προκειμένου να ελεγχθούν για τον κορονοϊό.

Οι Κινέζοι αναρτούσαν ακόμη και επιγραφές με κόκκινο χρώμα στην είσοδο των κτιρίων που προειδοποιούν πως εντός διαμένουν… «άνθρωποι από τη Γουχάν – να μην έχουν επαφή μαζί τους!

Οι δύο τύποι ασθένειας για την επιδημία Covid-9

Κινέζοι επιστήμονες που μελετούν την επιδημία Covid-9 συμπέραναν ότι υπάρχουν δύο τύποι της ασθένειας, που προκαλούν τις λοιμώξεις στο αναπνευστικό. Το πιο επιθετικό στέλεχος (L) εξαπλώνεται ταχύτερα και ευθύνεται περίπου για το 70% των περιστατικών στην Ουχάν, ενώ το ηπιότερο (S), που ευθύνεται για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, φαίνεται να είναι το αρχικό στέλεχος.

Το στέλεχος L βρέθηκε να επικρατεί στο ξέσπασμα της επιδημίας στην κινεζική μεγαλούπολη, αλλά από τις αρχές Ιανουαρίου άρχισε να χάνει έδαφος και να γίνεται συχνότερο το στέλεχος S. Έτσι, ενώ στην αρχή διαφαινόταν ότι θα επικρατήσει ο επιθετικός τύπος τελικά δεν μεταδόθηκε περισσότερο, εν αντιθέσει με τον τύπο που είναι λιγότερο παθογόνος.

Η ανθεκτικότητα του στελέχους L στο περιβάλλον είναι περιορισμένη

Οι επιστήμονες που έκαναν την εν λόγω έρευνα επισήμαναν ότι η ανάλυσή τους αφορά ένα περιορισμένο εύρος στοιχείων και ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη περισσότερων δεδομένων για να κατανοηθεί επαρκέστερα η εξέλιξη του ιού.

Οι ενδείξεις πάντως δείχνουν ότι και ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν μειωθεί δραστικά τα θανατηφόρα κρούσματα στην Κίνα.

Η συλλογή μονοκλωνικών αντισωμάτων από τους Κινέζους επιστήμονες

Ένα από τα επόμενα βήματα των επιστημόνων, που ευνοούνται από την εξέλιξη αυτή, είναι η συλλογή μονοκλωνικών αντισωμάτων. Ήδη έχουν ανακοινωθεί συμπράξεις μεταξύ εταιρειών βιοτεχνολογίας, ώστε να απομονωθούν τα ειδικά μονοκλωνικά αντισώματα από ιαθέντες ασθενείς που έχουν ανοσία έναντι του κοροναϊού ή να κατασκευαστούν εκ νέου μονοκλωνικά αντισώματα που να στρέφονται έναντι αντιγόνων του ιού.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou