Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κορωνοϊός: Το εγκληματικό λάθος που απειλεί να κάνει την Ελλάδα Ιταλία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτή τη φορά λίγα μπορεί να πει κανείς για τον κρατικό μηχανισμό. Όποιον γιατρό και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι είναι η πρώτη φορά που ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει με τέτοια οργάνωση και επαγγελματισμό, υπό δύσκολες, αλλά και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Γι’ αυτό η καραμέλα του ανεπαρκούς κράτους στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν στρέψουμε τα βέλη μας αλλού, να αναλογιστούμε τι κάνουμε εμείς. Γιατί στην περίπτωση του κορωνοϊού η ατομική ευθύνη και συμπεριφορά παίζουν τον κυριότερο και πιο σημαντικό ρόλο.

Και δυστυχώς για άλλη μια φορά μένουμε μετεξεταστέοι. Χαρακτηριστική, όσο και ανατριχιαστική είναι η καταγγελία του δημάρχου Πύργου, ο οποίος αποκάλυψε ότι άτομα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν μπει σε καραντίνα κυκλοφορούν σε καφενεία σαν να μην τρέχει τίποτα.

Δεν ενδιαφέρονται αν κολλήσουν τους συμπολίτες τους, δεν νοιάζονται για την διασπορά του ιού, που αποδεδειγμένα απειλεί τις ευπαθείς ομάδες, το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην αλλάξουν οι συνήθειες τους και να μη χάσουν τη βολή τους.

Εκείνο που δεν έχουν συνειδητοποιήσει, είναι ότι όταν μιλάμε για έναν επιθετικό ιό που μεταδίδεται τόσο εύκολα και γρήγορα, το ενδεχόμενο να ξεφύγει το πράγμα και να γίνει η Ελλάδα Ιταλία δεν είναι τόσο μακρινό.

Και εκεί δυστυχώς οι πρώτοι που θα έχουν την ευθύνη θα είναι οι συγκεκριμένοι πολίτες που αψηφούν τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις των γιατρών και κάνουν του κεφαλιού τους, αδιαφορώντας για τους γύρω τους…

Καραντίνα τι σημαίνει

1. Η περίοδος κατά την οποία απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μια χώρα σε ανθρώπους, ζώα, φυτά ή γεωργικά προϊόντα για να περιοριστεί η μετάδοση δυνητικά λοιμωδών νόσων.

2. Περίοδος επιβεβλημένης απομόνωσης από την υπόλοιπη κοινωνία για να προληφθεί η μετάδοση μιας μεταδοτικής νόσου. Η καραντίνα τυπικά χρησιμοποιείται για να απομονωθούν μόνο εκείνοι οι άνθρωποι, τα ζώα ή τα φυτά που θεωρείται ότι αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμού. Η διάρκεια της επιβεβλημένης απομόνωσης κανονικά ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη γνωστή περίοδο επώασης της νόσου.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες του δημάρχου Πύργου

Ανεύθυνη συμπεριφορά από συμπολίτες του καταγγέλλει ο δήμαρχος Πύργου αναφορικά με τα μέτρα για τον κορoνοϊό, προκαλώντας εισαγγελική παρέμβαση.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες που έκανε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (ότι κυκλοφορούν πολίτες, στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές λόγω κοροναϊού) διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων και από τους πρώτους είναι ο δήμαρχος Πύργου.

Σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στους συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους υποστηρίζοντας πως κυκλοφορούν κανονικά ανάμεσα στους συμπολίτες τους ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Πύργος και ο Νομός Ηλείας βρίσκονται πέμπτη μέρα σε κατάσταση συναγερμού για τον κορoνοϊό.

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ – Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού .

[pdf-embedder url=”https://www.newsitamea.gr/wp-content/uploads/2020/03/praxi-nomoethikoy-periexomenoy.pdf”]

Κορονοϊός – Ευπαθείς Ομάδες

Ο κορονοϊός, όπως και ο ιός της γρίπης, επηρεάζει σοβαρότερα τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Η ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Με πληροφορίες από instanews.gr , www.efsyn.gr , www.iatronet.gr, www.moh.gov.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika