Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Smoothie αποτοξίνωσης για συκώτι και νεφρά: Πώς θα το φτιάξετε -ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αποτοξίνωση είναι κάθε διεργασία που γίνεται στο σώμα και στοχεύει στη μείωση ή εξάλειψη χημικών ουσιών ή μορίων «ξένων» προς τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι επιβλαβείς ουσίες εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της αναπνοής (καυσαέρια, ατμοσφαιρική ρύπανση, καπνός τσιγάρου), του δέρματος (μακιγιάζ) και φυσικά της διατροφής (χημικά κατάλοιπα, φυτοφάρμακα) που απορροφά το έντερο.

Το σώμα απομακρύνει τις τοξίνες μέσω του ήπατος, των νεφρών, του πεπτικού, του δέρματος και των πνευμόνων. Ο επιβαρυντικός για τον οργανισμό σύγχρονος τρόπος ζωής όμως, καθιστά τη διαδικασία λιγότερο αποτελεσματική.

Είναι σημαντικό λοιπόν να τονώνουμε τη φυσική ικανότητα του σώματος να μειώνει τις άχρηστες ουσίες μέσω της κατανάλωσης χυμών που συνδυάζουν ισχυρά συστατικά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς θα φτιάξετε ένα τέτοιο smoothie που δυναμώνει το συκώτι και τα νεφρά, που είναι υπεύθυνα για το φιλτράρισμα του αίματος και την αποβολή των άχρηστων ουσιών από το σώμα.

Ενυδατωθείτε με τα σωστά υγρά

1. Ελαχιστοποίηση του αλκοόλ και της καφεΐνης. Καθαρίστε το συκώτι σας, μειώνοντας την κατανάλωση αλκοόλ και καφεϊνούχων ποτών. Αντικαταστήστε αυτά τα ποτά με νερό και ευεργετικά αφεψήματα που θα επιτρέψουν στο συκώτι σας να αναγεννηθεί.

2. Πίνετε άφθονο νερό. Αποτοξινώνει το συκώτι σας και βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Πίνοντας άφθονο νερό -τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα- θα το διατηρήσετε ενυδατωμένο, βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση των κυττάρων. Το νερό, επίσης, θα βοηθήσει το ήπαρ να φιλτράρει περισσότερες τοξίνες και υπολείμματα, επιτρέποντας του έτσι να λειτουργεί ταχύτερα αυξάνοντας το επίπεδο ενέργειας και ευεξίας του οργανισμού σας.

3. Προσθέστε το λεμόνι στη διατροφή σας. Φροντίστε να πίνετε κάθε πρωί μόλις ξυπνήσετε ένα ποτήρι με νερό μαζί με το χυμό ενός λεμονιού. Το λεμόνι ενισχύει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του ήπατος, ενώ το κιτρικό οξύ που βρίσκεται σε αυτό ωθεί το συκώτι σε περισσότερη παραγωγή χολής, που είναι ακόμα ένας τρόπος καθαρισμού του οργανισμού. Το λεμονόνερο, επίσης, εμποδίζει τη συσσώρευση των χολόλιθων και προωθεί την πέψη.
ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika