Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Smoothie με ανανά, σπανάκι και αβοκάντο για απώλεια βάρους – Φτιάξτε το και χάστε κιλά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Smoothies για δίαιτα: + 3 βίντεο συνταγές για smoothies με σπανάκι!

Κάποιες φορές για να χάσετε κιλά χρειάζεται να κάνετε skip ένα γεύμα. Έτσι μπορείτε να καταναλώσετε για πρωινό, για μεσημεριάνο ή βραδινό το παρακάτω smoothie.

Σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να δείτε την ζυγαριά να κατεβαίνει!

Υλικά:

  • 3/4 κούπα νερό
  • 2 κούπες παγωμένο ανανά κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μεσαίο αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κούπες σπανάκι
  • 1/2 κούπα παγάκια

Βάζοντας σπανάκι στο smoothie σας μπορεί να σας ωφελήσει με περισσότερους τρόπους από έναν. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης σε όσους πάσχουν από διαβήτη, να βελτιώσει την υγεία των οστών και να προσφέρει μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Τι σας προσφέρει το σπανάκι;

Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια.

Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.

Το σπανάκι έχει επίσης καρδιοπροστατευτική δράση. Λόγω των αντιοξειδωτικών του θωρακίζει τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Κ επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων.

Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), καθώς και βιταμίνη C.

Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).

Δείτε στα παρακάτω βίντεο 3 ακόμη συνταγές για smoothies με σπανάκι που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά.

Ροφήματα για δίαιτα: Smoothie με σπανάκι συνταγή #1

Ροφήματα για δίαιτα: Smoothie με σπανάκι συνταγή #2

Ροφήματα για δίαιτα: Smoothie με σπανάκι συνταγή #3

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea