Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορωνοϊός: Χάρτης δείχνει πού και πόσο έχει εξαπλωθεί – Χώρες, κρούσματα και θύματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κοροναϊός: Ο χάρτης με την εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο – Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε όλες τις χώρες και τις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, αφότου εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται τον Δεκέμβριο.

Ο νέος κορονοϊός, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο παρακάτω χάρτης αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο τις όποιες αλλαγές συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τις χώρες και περιοχές που καταγράφονται κρούσματα, πόσα είναι αυτά και ποιος είναι ο αριθμός των θυμάτων.

Ο χάρτης του του αμερικανικού Johns Hopkins – Χώρες, κρούσματα και θύματα

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Αυτός ο χάρτης ανανεώνεται διαρκώς και ακολουθεί αρκετά πιστά τις παγκόσμιες εξελίξεις από πλευράς κρουσμάτων και θυμάτων από τον κορωνοϊό.

Δεδομένου ότι ο ιός COVID-19 έχει διασπαρεί και στη γειτονική Ιταλία, όπου και καταγράφονται ήδη δεκάδες κρούσματα αλλά και θάνατοι, απαιτείται η προσοχή όλων μας, προκειμένου να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Προφυλάξεις

Σε ό,τι αφορά στους ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος, δυσκολίας στην αναπνοή και πυρετό, θα πρέπει να επικοινωνούν με το γιατρό τους και να παραμένουν στο σπίτι τους. Επίσης δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο νοσοκομείο, να μην λαμβάνουν αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού και να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής.

Οι βασικές προφυλάξεις περιλαμβάνουν την υγιεινή των χεριών και την αναπνευστική υγιεινή, τη χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας ανάλογα με τον εκτιμώμενο κίνδυνο, την ορθή διαχείριση αιχμηρών αντικειμένων, την αποκομιδή μολυσματικών υλικών, την καθαριότητα και την απολύμανση επιφανειών καθώς και την αποστείρωση του ιατρικού εξοπλισμού και του ιματισμού που χρησιμοποιείται στον ασθενή.

Η εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων αναπνευστικής υγιεινής κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική:

  • χορήγηση απλής χειρουργικής μάσκας στον ασθενή
  • κάλυψη μύτης και στόματος κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος με χαρτομάντιλο
  • εφαρμογή υγιεινής χεριών μετά την επαφή με αναπνευστικές εκκρίσεις

Σημειώνεται ότι η ορθή και συστηματική χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού ατομικής προστασίας και η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών είναι κρίσιμης σημασίας για την μείωση της διασποράς των παθογόνων μικροοργανισμών.

Επίσης, ο καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών με απορρυπαντικό και νερό καθώς και η χρήση των κοινών απολυμαντικών (π.χ. διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου) είναι επαρκής. Η διαχείριση του ιματισμού, των σκευών εστίασης και των μολυσματικών απορριμμάτων θα γίνεται σύμφωνα με τις συνήθεις και προκαθορισμένες διαδικασίες ασφαλείας.

ΠΗΓΗ – www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika