Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έλαιο ρίγανης: Τα εκπληκτικά οφέλη του για την υγεία-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ρίγανη, το πιο δημοφιλές ελληνικό βότανο, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο από τους αρχαίους Έλληνες και Κινέζους γιατρούς και θεραπευτές.

Το έλαιο ρίγανης είναι ένα φυσικό προϊόν με πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Η βασική δραστική ουσία του είναι η καρβακρόλη, η οποία έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Περιέχει πολλές ακόμη ενώσεις με θεραπευτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, όπως η θυμόλη, τα τερπένια και τα φλαβονοειδή ροσμαρινικό οξύ και ναριγκίνη, τα οποία καταπολεμούν τις μυκητιάσεις, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα δηλητηρίασης και προλαμβάνουν τα κρυολογήματα.

Δείτε αναλυτικά στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη του ελαίου ρίγανης:

Κατά του καρκίνου: Το έλαιο ρίγανης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, γι’ αυτό προλαμβάνει τις κυτταρικές βλάβες, μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής και περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών, εμποδίζοντας τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτες βοηθά στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, του μαστού, των πνευμόνων και του προστάτη.

Αντισταμινική δράση: Ανακουφίζει από τα συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών, των δερματικών ερεθισμών και του άσθματος.

Μειώνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων: Ανακουφίζει από τον χρόνιο πόνο και τον πόνο των αρθρώσεων, λόγω της θερμαντικής του δράσης.

Βελτιώνει την πέψη: Βοηθά τη λειτουργία της χολής και ενισχύει την έκκριση γαστρικών υγρών, βελτιώνοντας την πέψη και αυξάνοντας την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης: Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση 25ml ελαίου ρίγανης μετά το φαγητό μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη και να αυξήσει τα επίπεδα της καλής.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Η καρβακρόλη παρεμβαίνει στη διαδικασία που οδηγεί στη δημιουργία λιπώδους ιστού εμποδίζοντας την συσσώρευση λίπους.

ΠΗΓΗ:Onmed.gr  ,  www.healthline.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika