Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Πληρωμή του ΚΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του ΚΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ

Σε περίπου δύο βδομάδες αναμένεται να πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ οι δικαιούχοι του ΚΕΑ. Συγκεκριμένα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Φεβρουαρίου.

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται πλέον την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα. Συνεπώς το ΚΕΑ αναμένεται να πληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως γίνεται πάντα, τα χρήματα πιστώνονταια από την προηγούμενη το απόγευμα οπότε θα είναι ορατά στα ΑΤΜ από τις 27 Φεβρουαρίου.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και εισάγεται το κριτήριο της φοίτησης των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στις περιπτώσεις λοιπόν που το νοικοκυριό περιλαμβάνει ανήλικα μέλη, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής τους σε σχολείο αφετέρου της πραγματικής φοίτησής τους, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το ανήλικο μέλος δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Η ρήτρα αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά από το σχολικό έτος 2020-2021.

dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika