Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Λαμία: Στη φυλακή ο πατέρας που βίαζε το ανήλικο ΑμεΑ κοριτσάκι του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν γλύτωσε τη φυλακή ο 58χρονος πα – τέρας από χωριό της Ευρυτανίας, που κατηγορείται ότι επί τρία σχεδόν χρόνια ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης και με βαριά νοητική υστέρηση κόρη του, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ειδικότερα, ο 58χρονος κατηγορούνταν  για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αποπλάνηση ανηλίκου και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ΄ εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία (4-3 μειοψηφούντος και του Προέδρου κ. Βασιλόπουλου), το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του 58χρονου, που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως, Σοφίας Σταυράκη, να του αναγνωριστεί ο πρότερος σύννομος βίος, φθάνοντας στη συνέχεια σε ομόφωνη απόφαση για το μέγεθος της ποινής που είναι οκτώ χρόνια κάθειρξης. Η έφεση του όμως να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, πρόταση που πέρασε με 6-1 ψήφους (μειοψήφησε μία ένορκος). Ως προς το κομμάτι αυτό μάλιστα ο 58χρονος θα προσφύγει αρμοδίως σύμφωνα με την συνήγορο του.

Αυτό σημαίνει ότι ο 58χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή για όσα περιγράφονται στις σελίδες της δικογραφίας ότι συνέβησαν μεταξύ του Ιουνίου του 2012 και το καλοκαιριού του 2015.

Ειδικότερα, φέρεται να υποχρέωνε το κοριτσάκι του, να παρακολουθεί μαζί του ερωτικές ταινίες και να τον αποκαλεί «μωρό μου». Στη συνέχεια το έβαζε να του κάνει στριπτίζ πριν προβεί στις αρρωστημένες πράξεις του, «προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση το προστατευόμενο αγαθό της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, της γενετήσιας ελευθερίας και της οικογενειακής τάξης».

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο αδερφός και η αδερφή του κατηγορούμενου υποστήριξαν ότι ο 58χρονος δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει τέτοια πράγματα, ενώ και η 20χρονη – σήμερα – κόρη του, είπε ότι δε θυμάται τι ακριβώς είχε πει τότε στους αστυνομικούς και ότι δεν είχαν συμβεί τέτοια πράγματα.

Ο Εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος, ωστόσο ήταν καταπέλτης σημειώνοντας ότι δε θα μπορούσε το κορίτσι να δώσει με τόσες λεπτομέρειες κατάθεση για πράγματα που δεν έζησε, ζητώντας την ενοχή του κατηγορουμένου.

«Με την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και ευθύνη να μην αφήσουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κωνσταντίνος Πάζιος.

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου θα επαναληφθούν και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας,  στο οποίο θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό η έφεση», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης η κα Σταυράκη.

Τη δικαστική συμπαράσταση της κοπέλας, εξακολουθεί να έχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου.

lamiareport

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» καθαρά Δευτέρα: Nεκρή 25χρονη: Οι συγκλovιστικές φωτογραφίες που δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Efi Nika

Φρίκη με 21χρονο: Έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας και τον βρήκαν σε αυτή την κατάσταση

Efi Nika

Νεαρός γιατρός έγινε βοηθός του χειρουργού που τον έσωσε όταν ήταν 10 ετών

Efi Nika