Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το «τέλος του κόσμου» είναι κοντά: Η πρόβλεψη του Στίβεν Χόκινγκ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτή είναι η πρόβλεψη του Χόκινγκ

Το 2017 σε μια σειρά του BBC που ονομάζεται «Stephen Hawking: Expedition New Earth», πρόβλεψε τι θα μπορούσε να συμβεί στον άνθρωπο τον επόμενο αιώνα και είχε, μάλιστα, υπολογίσει ακριβώς το τέλος του κόσμου.

Την πιθανή ημερομηνία και την αιτία της καταστροφής του πλανήτη Γη, που θα σήμαινε και το τέλος του ανθρώπινου είδους, είχε προβλέψει το 2017 ο Στίβεν Χόκινγκ. 

Ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος απεβίωσε το 2018, ήταν θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και διευθυντής στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ πριν από το θάνατό του. 

Ήταν, επίσης, ο πρώτος που έθεσε τη θεωρία της κοσμολογίας για σύνδεση της θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.

Το 2017 σε μια σειρά του BBC που ονομάζεται «Stephen Hawking: Expedition New Earth», πρόβλεψε τι θα μπορούσε να συμβεί στον άνθρωπο τον επόμενο αιώνα και είχε, μάλιστα, υπολογίσει ακριβώς το τέλος του κόσμου.

Συγκεκριμένα, είχε πει το 2017: «Με την αλλαγή του κλίματος, τους αστεροειδείς που πέφτουν στη Γη, τις επιδημίες και την αύξηση του πληθυσμού, ο πλανήτης μας είναι όλο και πιο επισφαλής. Αν και η πιθανότητα καταστροφής του πλανήτη μας είναι αρκετά χαμηλή έως τώρα, αυξάνεται συστηματικά με την πάροδο του χρόνου και γίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί τα επόμενα 1.000 ή 10.000 χρόνια.»

Μάλιστα, τόνισε ότι μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή θα πρέπει να έχουμε κατακτήσει το διάστημα, έτσι ώστε να μπορούμε να μεταφερθούμε εύκολα και να σωθεί το ανθρώπινο είδος.

Ως την πιο πιθανή αιτία καταστροφής του πλανήτη ο Χόκινγκ διέκρινε τους αστεροειδείς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον αστεροειδή «Άποφις», ο οποίος στο παρελθόν είχε προκαλέσει ανησυχία στους ερευνητές, καθώς υπολογίζεται να χτυπήσει τη Γη στις 13 Απριλίου του 2029.

«Έχει το μέγεθος ενός 100 ουρανού ουρανοξύστης και ζυγίζει περίπου 20 εκατομμύρια τόνους.» είχε πει ο Χόκινγκ για τον «Άποφις», συμπληρώνοντας ότι η ταχύτητά του θα είναι 28.000 μίλια την ώρα – δέκα φορές πιο γρήγορη από την ταχύτητα μιας σφαίρας – και θα έχει την ίδια ενέργεια με όλα τα πυρηνικά όπλα του κόσμου μαζί.

Ο Χόκιγνκ είχε δηλώσει επίσης πως οι ερευνητές γνωρίζουν που κατευθύνεται ο αστεροειδής.

«Στις 13 Απριλίου του 2029, αυτός ο τεράστιος αστεροειδής είναι πιθανόν να περάσει μέσα σε 23.000 μίλια από την επιφάνεια του πλανήτη – αρκετά κοντά για να περάσει κάτω από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά και να μας ταρακουνήσει.

Ωστόσο, τόνισε ότι ευτυχώς είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να μας χτυπήσει ο «Άποφις».

Παρόλα αυτά, είχε επισημάνει ότι ένας τέτοιου είδους αστεροειδής θα μπορούσε να γίνει η αιτία εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους, μιας και το ίδιο είχε συμβεί πριν από 65.000.000 χρόνια και ήταν η αιτία για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα χτυπήσει ο επόμενος αστεροειδής, αλλά αν είναι αρκετά μεγάλος, θα μπορούσε να εξαφανίσει τον πλανήτη μας.», είπε στο τέλος ο Χόκινγκ και προσέθεσε ότι «αυτό θα ήταν το τέλος της ιστορίας πέντε δισεκατομμυρίων ετών ζωής στη Γη».
 

O Στήβεν Γουίλιαμ Χόκινγκ (αγγλικά: Stephen William Hawking, 8 Ιανουαρίου 1942 – 14 Μαρτίου 2018)[32] ήταν Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Μεταξύ των σημαντικών επιστημονικών εργασιών του ήταν μια συνεργασία με τον Ρότζερ Πένροουζ επάνω σε θεωρήματα βαρυτικής μοναδικότητας στα πλαίσια της γενικής σχετικότητας και η θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, που συχνά καλείται ακτινοβολία Χόκινγκ. O Χόκινγκ ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Ήταν φανατικός υποστηρικτής της ερμηνείας πολλών κόσμων της κβαντικής μηχανικής.

Ήταν επίτιμος συνεργάτης της Βασιλικής Εταιρείας των Τεχνών, ισόβιο μέλος στην Επισκοπική Ακαδημία Επιστημών, και αποδέκτης του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Χόκινγκ ήταν καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μεταξύ 1979 και 2009.

Ο Χόκινγκ είχε συντάξει εργασίες εκλαϊκευμένης επιστήμης, στις οποίες συζητά τις θεωρίες και την κοσμολογία του γενικά. Το βιβλίο του Το Χρονικό του Χρόνου έμεινε στη λίστα με τα best-seller της Βρετανικής Sunday Times για 237 εβδομάδες σπάζοντας ρεκόρ.

Ο Χόκινγκ έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), κατάσταση που είχε εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας. Παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τρία παιδιά.

Το 2014 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Το χρονικό της ζωής μου.

Πηγή: express.co.uk, www.skai.gr , el.wikipedia.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika