Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Games4All: Μαθητές λυκείου στην Κύπρο κατασκεύασαν τάβλι για άτομα με προβλήματα όρασης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ηλικία δεν έχει καμία σημασία αν υπάρχει η ιδέα και η θέληση για αλλαγή, για καινοτομία. Αυτό απέδειξαν μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου, οι οποίοι κατασκεύασαν τάβλι αποκλειστικά για άτομα με προβλήματα όρασης. Η κατασκευή έγινε στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Οικονομικών -Εμπορικών Πανίκου Στεφανή.

Η ομάδα των μαθητών λυκείου ίδρυσε μια μαθητική επιχείρηση με την εμπορική επωνυμία “Games4All”, δηλαδή «Παιχνίδια για όλους» και σκοπός της ήταν να δημιουργήσει μια παραλλαγή προϊόντος, το οποίο όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουμε με εξαίρεση τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Έτσι με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και μετά από αρκετές δοκιμές και έρευνες, κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα τάβλι, με το οποίο μπορούν να απασχοληθούν άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.

Ο καθηγητής τους, Πανίκος Στεφανής ήταν η έμπνευσή τους, καθώς ο ίδιος έχει υποστεί σταδιακή τύφλωση.

Σε δήλωσή του στο alphanews αναφέρει: ««Καταλήξαμε ότι ίσως ένα παιχνίδι θα ήταν καλό για να περνούν (τα άτομα αυτά) ευχάριστα τον χρόνο τους.. Είμαι περήφανος που έχω αυτούς τους μαθητές που κατανοούν το πρόβλημα μου. Ένα πρόβλημα δεν πρέπει να μας σταματά…»

Ένας εκ των μαθητών δήλωσε για την επιτυχία της ομάδας του: ««Νιώθουμε περήφανοι γιατί μπορέσαμε να βοηθήσουμε έτσι τον καθηγητή μας για να παίξουμε μαζί τάβλι… Τα άτομα αυτά έχουν κάθε δικαίωμα να παίξουν.. δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω. Με πείσμα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Με πληροφορίες από reporter.gr και alphanews.gr

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea