Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι συναρπαστικοί καταρράκτες της Έδεσσας-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα σκηνικό που προκαλεί δέος – Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι οι πιο φημισμένοι καταρράκτες στην Ελλάδα και όταν ακούει κανείς «Έδεσσα» στο μυαλό του αμέσως πηγαίνει σε αυτούς. Βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο με 12 καταρράκτες, σμιλεμένο από το νερό, που του έχουν δώσει το όνομα «φρύδι της πόλης» .

Οι δύο είναι μεγάλοι, ορατοί κι επισκέψιμοι προσφέροντας μία μοναδική ατμόσφαιρα, βγαλμένη από τα παραμύθια με τις νεράιδες των Καταρρακτών.

Ο πιο γνωστός, μεγαλύτερος και σίγουρα ο πιο εντυπωσιακός είναι ο Κάρανος. Πήρε το όνομα του από τον πρώτο Μακεδόνα Βασιλιά του Κάρανου, ενώ έχει ύψος πάνω από 70μ. Και στέκεται θαρρείς σαν υδάτινη κολώνα, μέσα στην καρδιά του γεωπάρκου. Αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και αποτελεί το βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών.

Ωστόσο, η Έδεσσα – η πρωτεύουσα του νομού Πέλλας – φημίζεται και για το βιομηχανικό παρελθόν της. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, το διαρκές και άφθονο υγρό στοιχείο, αξιοποιήθηκε έντονα στα τέλη του 19ου αιώνα. Η δωρεάν, από τη γενναιόδωρη φύση, πηγή ενέργειας τροφοδότησε κλωστοϋφαντουργίες, νηματουργεία, εριουργεία, κανναβουργεία, εκκοκιστήρια βαμβακιού και εργοστάσια ταπητουργίας. Μαζί με τη Νάουσα, ήταν η κινητήρια δύναμη της βιομηχανίας στη Μακεδονία.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea