Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όσοι δεν έχετε ετοιμάσει ακόμη το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα, λάβετε υπ’ όψιν τα παρακάτω σημαντικά tips που θα σας βοηθήσουν να τα απογειώσετε.

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται! Αποτελούν ένα από τα τρία αγαπημένα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, μαζί με τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, και βασίζονται στο μέλι, τα καρύδια και το ελαιόλαδο, που σημαίνει ότι παρά τις θερμίδες τους, έχουν και θρεπτικά στοιχεία, όπως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που κάνουν καλό στην καρδιά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C από τον χυμό πορτοκαλιού.

Αν δεν τα αγοράσετε έτοιμα και τα φτιάξετε μόνοι σας, δείτε τι να θυμάστε φέτος, ώστε να τα απογειώσετε σε γεύση και υφή.

-Επιλέξτε την ποιότητα στα υλικά σας. Ένα καλό ελαιόλαδο, ένα προσεγμένο μέλι, φρεσκοτριμμένοι ξηροί καρποί θα δώσουν και φρεσκάδα στο αποτέλεσμά σας. Μην κάνετε εκπτώσεις στην επιλογή των υλικών σας γιατί θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.

-Η ζύμη σας πρέπει να είναι μαλακή και να βγάζει μια αίσθηση «λαδίλας». Αν της προσθέσετε πολύ αλεύρι και βγει στεγνή, θα είναι στεγνά και σκληρά και τα μελομακάρονά σας, ενώ προσοχή θέλει και το ζύμωμα, καθώς αν υπερβάλλετε, θα σας βγουν σκληρά.

-Η «ξεκούραση» της ζύμης είναι για άλλη μια φορά μεγάλης σημασίας. Μόλις, λοιπόν, ετοιμάσετε τη ζύμη σας, αφήστε την να ξεκουραστεί σκεπασμένη για περίπου 20-30 λεπτά και αρχίστε να πλάθετε στη συνέχεια. Έτσι θα έχετε σαφώς καλύτερο και πιο αφράτο αποτέλεσμα.

-Αν φτιάχνετε πολλά μελομακάρονα, μην βιαστείτε. Ψήνετε ένα-ένα τα ταψιά στον φούρνο για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο και θυμηθείτε την προθέρμανση. Στο ψήσιμο, η καλύτερη επιλογή είναι ο αέρας.

-Σιροπιάστε τα σωστά, αφού κρυώσουν, βουτώντας τα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και αφήνοντάς τα πάνω σε μια σχάρα. Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε λίγη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και να κάνετε μια δόση με σοκολατένια μελομακάρονα, βουτώντας τα στη σοκολάτα.

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης