Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χριστούγεννα σε 8 πόλεις της Ευρώπης -Για ζεστό κρασί, πουτίγκα και βόλτες-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Χριστούγεννα. Ίσως, η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου. Τότε, που οι πόλεις του κόσμου φορούν τα γιορτινά τους και το γκρίζο αποκτά χρώμα.

Όλο αυτό το φως από τα λαμπιόνια και οι στολισμένοι δρόμοι δημιουργούν ευφορία και κάνουν τους πάντες να χαμογελούν. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει και έρευνα, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας κάνει χαρούμενους. Όλο αυτό το christmas spirit και η χαρούμενη διάθεση φωλιάζουν σε μεγάλες δόσεις μέσα στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Εκεί, που η ζεστή σοκολάτα ρέει άφθονη και τα τσουρέκια και τα κουλουράκια μοσχοβολούν.

Χριστούγεννα στις πιο ονειρεμένες αγορές του κόσμου
Οι πόλεις της Ευρώπης φημίζονται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, οι οποίες γεμίζουν κόσμο και μοσχοβολούν καλούδια.

Ταλίν, Εσθονία
Όταν ήλιος πέφτει, η πλατεία Δημαρχείου στο Ταλίν ζωντανεύει. Το σκηνικό σκέτη μαγεία. Η παράδοση εορτασμού των Χριστουγέννων χρονολογείται από το 1441, όταν η αδελφότητα Blackheads σήκωσε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου. Γι’ αυτό και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της εσθονικής πρωτεύουσας είναι τόσο εντυπωσιακό που μένει στους επισκέπτες αξέχαστο.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από εσθονικά χριστουγεννιάτικα φαγητά, δοκιμάστε μελιτζάνα, μαύρη πουτίγκα και λάχανο στην αγορά. Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ταλίν είναι μία από τις πιο γοητευτικές και οικονομικά προσιτές στην Ευρώπη.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ταλίν

Ταλίν, Εσθονία
Κοπεγχάγη, Δανία
Για επτά εβδομάδες, το πιο μοντέρνο εκθεσιακό κέντρο της Κοπεγχάγης γίνεται ένα μεγάλο δημιούργημα με θέμα τον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Πάρτε το κρασί σας και δοκιμάστε παραδοσιακά ντόνατς γεμισμένα με μήλο. Εάν δεν σας αρέσουν τα σάντουιτς με χοιρινό που τρώνε στην δανέζικη πρωτεύουσα, τότε, δοκιμάστε μπιφτέκια, πίτσα ή μπέργκερ.

Μπριζ, Βέλγιο
Σαν κάποιος να πετάει νεραιδοσκονη σε αυτή τη βελγική πόλη. Στην πλατεία Simon Stevinplein ανάμεσα σε μεσαιωνικά αρχοντικά στήνονται ξύλινοι πάγκοι. Εκεί, θα βρείτε κάθε λογής αντικείμενα από στολίδια μέχρι τυρί. Τα κιόσκια που βλέπουν την Steenstraat προσφέρουν δοκιμές τζιν και βάφλες γεμάτες σαντιγί.

Ααχεν, Γερμανίας
Τα ξύλινα περίπτερα στήνονται στην Münsterplatz, μια λιθόστρωτη πλατεία της πόλης που βλέπει στον μπαρόκ καθεδρικό ναό, που είναι θαμμένος ο βασιλιάς Charlemagne του 9ου αιώνα. Η χριστουγεννιάτικη αγορά φημίζεται για το αρωματισμένο με γλυκάνισο gingerbread που ονομάζεται printen. Το κρασί και τα παραδοσιακά φαγητά αναμένεται να ξετρελάνουν και τους πιο απαιτητικούς.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ααχεν

Ααχεν, Γερμανίας
Κολμάρ, Γαλλία

Οι δρόμοι του 16ου αιώνα της πόλης Κολμάρ είναι βγαλμένες από παραμύθι, οπότε οι χριστουγεννιάτικες αγορές απλά πασπαλίζουν με λίγο παραπάνω μαγεία την περιοχή. Η πόλη έχει έξι χριστουγεννιάτικες αγορές γεμάτες φώτα, λιχουδιές και προϊόντα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το αρωματισμένο κρασί στην Χριστούγεννα. Ισως, η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου. Τότε, που οι πόλεις του κόσμου φορούν τα γιορτινά τους και το γκρίζο αποκτά χρώμα.

Όλο αυτό το φως από τα λαμπιόνια και οι στολισμένοι δρόμοι δημιουργούν ευφορία και κάνουν τους πάντες να χαμογελούν. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει και έρευνα, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας κάνει αισιόδοξους. Όλο αυτό το christmas spirit και η χαρούμενη διάθεση φωλιάζουν σε μεγάλες δόσεις μέσα στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Εκεί, που η ζεστή σοκολάτα ρέει άφθονη και τα τσουρέκια και τα κουλουράκια μοσχοβολούν.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ααχεν

Σεβίλλη, Ισπανία
Στην Ανδαλουσία μπορείτε να τσουλήσετε στο παγοδρόμιο κάτω από φοινικόδεντρα και να απολαύσετε ημέρες γεμάτες βόλτες τις ημέρες των Χριστουγέννων στους δρόμους με φώτα και δραστηριότητες. Η Σεβίλλη γεμίζει τις γωνιές της με παραστάσεις Γέννησης, μουσικές χορωδίες, που ονομάζονται «campanilleros» και μέρη όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά γλυκά.

Νόβι Σαντ, Σερβία
Το Winterfest είναι η πρώτη και παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Σερβίας. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι το Singing Christmas Tree, όπου χορωδίες μικρών και μεγάλων γεμίζουν μελωδίες την αγορά, καθημερινά. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολυπολιτισμική επαρχία, οι χορωδίες τραγουδούν σε 10 διαφορετικές γλώσσες! Περίπου 50 ξύλινα σπιτάκια βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο, ενώ μετά από 30 χρόνια οι υπεύθυνοι έφεραν ξανά τα fijakers (άμαξες).

Βιέννη, Αυστρία
Από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα Χριστούγεννα, οι παραμυθένιες πλατείες της Βιέννης μεταμορφώνονται σε αγορές. Το άρωμα των αρτοσκευασμάτων και τα ροφήματα γεμίζουν ζεστασιά την ατμόσφαιρα. Μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η παραδοσιακή Vienna Magic of Advent, η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε ένα λαμπερό παραμύθι. Εκεί, θα βρείτε δώρα, διακοσμητικά για το δέντρο, γλυκά και ζεστά ροφήματα. Το καλύτερο απ’ όλα… καρουζέλ! Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς, ένα υπέροχο σημείο είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στο παλάτι Schönbrunn.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βιέννη
Βιέννη, Αυστρία

Φωτογραφίες: Shutterstock

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika