Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αργύρης Κουμτζής: Πτυχίο με άριστα πήρε ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ και συγκίνησε στην ορκωμοσία – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Αργύρης Κουμτζής είναι πλέον πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη, παρά την αρχική απόρριψή του κατά την εισαγωγή του επειδή είναι τυφλός.

Αργύρης Κουμτζής: Είχε την καλύτερη βαθμολογία από όλους τους φοιτητές που ορκίστηκαν

Την είδηση έκανε γνωστή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, υπογραμμίζοντας ότι ο Αργύρης, όχι μόνο κατάφερε να αποφοιτήσει, αλλά και να πάρει το πτυχίο του με βαθμό 9,39.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν την Πέμπτη και διάβασε τον όρκο στην τελετή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

«Είχα κάνει πολλές ορκωμοσίες ως Κοσμητορισσα στο παρελθόν, σήμερα όμως συγκινήθηκα πολύ. Είναι η ορκωμοσία του Argiris Koumtzis. Δόθηκε αγώνας για να γίνει δεκτός -με αίσιο τέλος. Ο Κοσμήτορας είπε για τη δύναμη της “θέλησης”. Άνοιξε δρόμο ο Αργυρής. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν “στάθηκε τελικά εμπόδιο”. 9,39, πρώτος, διάβασε και τον όρκο στο τμήμα Φυσικής. Συγχαρητήρια», ανέφερε στην ανάρτησή της στο Facebook.

Αργύρης Κουμτζής: Αντιμετώπισε πολλά εμπόδια κατά την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο Αργύρης Κουμτζής μπορεί σήμερα ν’ αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, όμως, αντιμετώπισε πολλά εμπόδια, ώστε να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πετύχει τον στόχο που είχε βάλει.

Υπενθυμίζεται πως το 2013 απορρίφθηκε αρχικά από το τμήμα του ΑΠΘ γιατί ήταν τυφλός, καθώς ο τότε κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα χέρια ή απώλεια όρασης.

Τελικά, ύστερα από παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, άνοιξε ο δρόμος ώστε να φοιτήσει στο Φυσικό του ΑΠΘ.

Αργύρης Κουμτζής: Έχει λαμπρό μέλλον στον ερευνητικό χώρο

«Ο Αργύρης αποτελεί παράδειγμα», επεσήμανε η κα Κογκίδου μιλώντας στο Thestival.gr και συμπλήρωσε πως όλα τα χρόνια του ως φοιτητής είχε λαμπρή πορεία.

Πλέον ο δρόμος για την καταξίωση στον ερευνητικό χώρο έχει λαμπρό μέλλον για τον Αργύρη Κουμτζή, του οποίου η ιστορία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, δεδομένου πως ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou