Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πλησιάζει η Κακοκαιρία «Βικτόρια» που θα πλήξει τη χώρα σύμφωνα με το meteo.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κακοκαιρία «Βικτώρια» – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Η επερχόμενη «Βικτόρια», εκτός από τα σημαντικά ύψη βροχής, θα φέρει θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο, αλλά και σημαντική μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

 Σε λίγες ώρες πλησιάζει η κακοκαιρία «Βικτόρια», σύμφωνα με το meteo.gr. Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που βρίσκεται δυτικά της Σαρδηνίας, θα κινηθεί αργά ανατολικά και από το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Νοεμβρίου, θα προκαλέσει την κακοκαιρία, με τα μέτωπα του να επηρεάζουν αρχικά τα δυτικά τμήματα και βαθμιαία έως την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας μας.

Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού που συνδέεται με την συγκεκριμένη κακοκαιρία, καθώς επίσης και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης από το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Νοεμβρίου, έως το βράδυ της Τετάρτης, 13 Νοεμβρίου, παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί.

Η επερχόμενη Βικτώρια, εκτός από τα σημαντικά ύψη βροχής, θα φέρει θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο, αλλά και σημαντική μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σάκης Αρναούτογλου – ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!

Αναγκαία μια στοιχειώδης επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ!

Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το “ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα” ή αλλιώς το “κόλλημα” του καιρού των τελευταίων ημερών, το οποίο και θα συνεχίσει να δίνει “επικίνδυνα νερά” (στον προγνωστικό χάρτη που ισχύει για την Τρίτη όσο πιο κοντά στο μωβ τόσο πιο έντονα και μεγαλύτερης διάρκειας) κυρίως στη δυτική Ελλάδα, για αρκετές μάλιστα ακόμα ημέρες με πρόσκαιρα μόνο διαλείμματα !

Σημαντική επίσης θα είναι και η ενίσχυση των νοτιάδων κυρίως στα δυτικά οπου θα πνέουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέσα στην ημέρα ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης..(χάρτης με τις εντάσεις)

Οπως τόνισα και την προηγουμενη εβδομάδα, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας!

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook!

για να μη χάνετε τον…καιρό σας Με εκτίμηση – Σάκης Αρναούτογλου

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) απο την ΕΜΥ, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Τρίτης (12-11-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-11-2019)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες η δυτική, η νότια Πελοπόννησος και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-11-2019)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα Θεσσαλία και οι Σποράδες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (14-11-2019)
Η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.

Β. Νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά από τα ξημερώματα της Τρίτης (12-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13-11-2019), οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και
την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika