Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αφράτη τυρόπιτα με 3 είδη τυριών-Απλά πεντανόστιμη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι θυμάμαι πως από την τυρόπιτα έτρωγα μόνο το φύλλο. Η γέμιση, η οποία ήταν συνήθως μόνο φέτα, δεν μου άρεσε.

Γι’ αυτό κι εγώ την ζούλαγα, έβαζα μέσα τα δάχτυλα μου και, παρόλο που τσουρουφλιζόμουν, πέταγα το τυρί «για να το φάνε τα πουλάκια» (έτσι έλεγα στη μάνα μου).

Μετά τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν και μαζί τους άλλαξε κι η γέμιση της τυρόπιτας. Η σκέτη τυρόπιτα με φέτα απέκτησε παρέα την κασερόπιτα και στη συνέχεια έκανε μια δυνατή φιλία με την τυρόπιτα τρία τυριά. Αυτή η τελευταία είναι που με τρέλαινε πάντα.

Μερικές φορές, μάλιστα, η μαμά μου, μού την έδινε μαζί με το μελάτο μου αυγό. Ναι, ναι! Μην απορείς! Ενώ όλες οι μανούλες τάιζαν τα παιδάκια τους ψωμάκι με αβγό μελάτο, εμένα η δικιά μου με τάιζε τυρόπιτα μ’ αυγό μελάτο. Την έκοβε κομματάκια μέσα σε μια κούπα, έριχνε από πάνω το αυγό κι όταν ο κρόκος συναντούσε τη σφολιάτα εγώ γευόμουν ένα από τ’ αγαπημένα μου πρωινά ή απογευματινά. Για να φτιάξεις αυτή την αφράτη και ζουμερή τυρόπιτα με τρία τυριά θα χρειαστείς:

Υλικα:

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
¼ τυρί ημίσκληρο τριμμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αυγό
1 φλιτζ. γάλα

Εκτέλεση:

Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνεις όλα τα τυριά και το πιπέρι κι ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου για να ενωθούν μεταξύ τους. Σ’ ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνεις το ένα φύλλο σφολιάτας και τα τυριά. Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλο και περιχύνεις με το αυγό το οποίο έχεις χτυπήσει στο γάλα.

Μ’ ένα ξύλινο καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα, κάνε αρκετές τρύπες έτσι ώστε το μείγμα αυγό-γάλα να περάσει και μέσα στη γέμιση. Αυτό ήταν! Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου η σφολιάτα να αποκτήσει ένα ωραιότατο χρυσαφί χρωματάκι.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou