Newsitamea.gr
NEWS FEED ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μηταράκης: Αλλάζουν όλα στις επικουρικές – Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Το ύψος της επικουρικής σύνταξης κάθε ασφαλισμένου, μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021, δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από τα έτη της ασφάλισής του και από τις αποδοχές του, αλλά και από την απόδοση του χαρτοφυλακίου του ατομικού του λογαριασμού.

Ενώ οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας θα έχουν τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών αξιοποίησης του λογαριασμού τους, βάσει των ατομικών τους αναγκών», δηλώνει ο Νότης Μηταράκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» δήλωσε ότι «το ύψος της επικουρικής σύνταξης κάθε ασφαλισμένου, μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021, δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από τα έτη της ασφάλισής του και από τις αποδοχές του, αλλά και από την απόδοση του χαρτοφυλακίου του ατομικού του λογαριασμού, ενώ οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας θα έχουν τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών αξιοποίησης του λογαριασμού τους, βάσει των ατομικών τους αναγκών».

Ο υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος παρέλαβε το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, επισημαίνει ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει μεταξύ επενδυτικής στρατηγικής χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου, ενώ η απουσία επιλογής επενδυτικού προϊόντος θα τον κατατάσσει αυτομάτως στο πακέτο χαμηλού επενδυτικού κινδύνου.

 

dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika