Newsitamea.gr
NEWS FEED ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: 4 αιτίες του σοβαρού αυτοάνοσου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι μια χρόνια φλεγμονώδης αυτοάνοση πάθηση.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια ασθένεια όπως αυτή, η οποία είναι πιθανό να επηρεάσει οποιοδήποτε σημείο του σώματος, δεν μπορεί να διαγνωσθεί με ευκολία.

Χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα κλινικών εκδηλώσεων και από την παρουσία στο αίμα πληθώρας αυτοαντισωμάτων, τα οποία στρέφονται κατά συστατικών του ίδιου του οργανισμού.

Αυτά βρίσκονται μέσα ή έξω από τα κύτταρα ή πάνω στις κυτταρικές μεμβράνες και ευθύνονται για την πρόκληση των ποικίλων κλινικοεργαστηριακών εκδηλώσεων της νόσου.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 4 πιθανές αιτίες

Η κληρονομική προδιάθεση είναι ίσως η πρώτη αιτία εμφάνισης του Λύκου. Τα άτομα που έχουν συγγενή με Λύκο, κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο να εκδηλώσουν το αυτοάνοσο.

Ορμονική ανισορροπία: Η νόσος προσβάλλει όλες τις ηλικίες, αλλά είναι συχνότερη στις γυναίκες ηλικίας 20-40 ετών, σε αναλογία 9:1. Η αιτία είναι η υπερέκκριση οιστρογόνων και προλακτίνης, ορμόνες που ευνοούν την δημιουργία φλεγμονής στον οργανισμό.

Υπεριώδες φως: Το συγκεκριμένο είδος ακτινοβολίας προκαλεί βλάβες στα κύτταρα και ευνοεί τον πολλαπλασιασμό τους, δημιουργώντας μεταλλάξεις.

Ιογενείς λοιμώξεις: Διάφορες ιογενείς λοιμώξεις έχουν συνδεθεί με εξάρσεις Λύκου, συμπεριλαμβανομένου του ιού του απλού έρπητα, της ηπατίτιδας Α και του ιού Epstein-Barr, ο οποίος προκαλεί μονοπυρήνωση.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.prevention.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@