Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κομοτηνή: Ελπίδα μετά την απόγνωση – Το αποτέλεσμα της κινητοποίησης για τον άντρα που ζυγίζει 400 κιλά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με περίπου 730 ευρώ θα ενισχυθεί από δω και στο εξής ο προϋπολογισμός της οικογένειας του Σερίφ Σαχίν από τον Ήφαιστο της Κομοτηνής, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο λόγω της κατάστασής του.

Ο Σερίφ Σαχίν ζυγίζει περίπου 400 κιλά και είναι παντελώς καθηλωμένος στο σπίτι του μη μπορώντας πλέον ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθεί…

Πλέον ανοίγει γι’ αυτόν και την οικογένεια του ένα παράθυρο ελπίδας, αφού, μετά τις προσπάθειες που συντόνισε ο «συνήγορος των ΑμεΑ» Ανδρέας Μπαρδάκης, ο Σερίφ Σαχίν κατάφερε να λάβει το μηνιαίο «εξωϊδρυματικό επίδομα» από τον ΕΦΚΑ που φτάνει περίπου τα 730 ευρώ.

«Το επίδομα αυτό χορηγείται όταν υπάρχει παραπληγία ή άλλου τύπου πάθηση που προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με την παραπληγία. Η περίπτωση του κου Σαχίν Σερίφ είναι εξαιρετική περίπτωση» εξήγησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο κος Μπαρδάκης.

«Είναι τύπου σύνταξη. Υπάρχει και κάτι αντίστοιχο από την πρόνοια, απλά το επίδομα παραπληγίας το δικαιούνται οι συνταξιούχοι του δημοσίου και οι άποροι και το εξωϊδρυματικό το δικαιούνται οι ασφαλισμένοι στους ασφαλιστικούς φορείς. Για όσους δεν γνωρίζετε, ο κος Σαχίν είχε εργαστεί στο παρελθόν και είχε ένσημα», συμπλήρωσε ο κος Μπαρδάκης.

Όπως είναι γνωστό, ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του κου Σαχίν είναι να μεταβεί στο Ρίο της Πάτρας, καθώς στο νοσοκομείο της συγκεκριμένης πόλης υπάρχει ομάδα γιατρών που μπορεί να ασχοληθεί επισταμένα με την περίπτωσή του.

«Το εξωϊδρυματικό επίδομα είναι περίπου 730 ευρώ το μήνα, πράγμα που πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει αν θελήσει να πάει να δει αν μπορεί να κάνει θεραπεία όπως του είχε προταθεί πριν από κάποια χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπως μας είχε προτείνει και πριν μερικά χρόνια ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Να κάνει το λεγόμενο ‘δαχτυλίδι’, αλλά πρέπει να χάσει τουλάχιστον 100 κιλά πριν κάνει οποιαδήποτε επέμβαση και εκεί υπάρχει ομάδα γιατρών που μπορεί να τον αναλάβει και να τον παρακολουθήσει.

Το έξοδο θα του το κάλυπτε το εξωϊδρυματικό επίδομα. Θα μπορούσε ίσως και η γυναίκα του να πάει εκεί και να βρει ένα μικρό σπιτάκι για να τον βοηθάει», λέει ο κος Μπαρδάκης καλώντας την τοπική κοινωνία «να τον ενθαρρύνει».

Για να καταφέρει ο κος Σαχίν να καταστεί δικαιούχος του συγκεκριμένου επιδόματος χρειάστηκε να διανυθεί μια μεγάλη «γραφειοκρατική απόσταση» και αυτό θα ήταν αδύνατον αν δεν υπήρχε η συνεργασία πολλών ανθρώπων.

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika