Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η «Μήλος του χειμώνα» βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ότι είναι η Μήλος για το καλοκαίρι είναι και η Βυτίνα Αρκαδίας για το χειμώνα: Ο απόλυτος, δηλαδή, ρομαντικός προορισμός.

Το καταλαβαίνεις πριν μπεις ακόμη στο χωριό. Στην είσοδο θα βρεθείς μπροστά σε ένα μοναδικό υπερθέαμα της φύσης.

Θα διασχίσεις ένα δρόμο σκεπασμένο από αρωματικά σφενδάμια και πλάτανους απολαμβάνοντας τη μουσική παράσταση των πουλιών, που τιτιβίζουν ασταμάτητα.

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν «δρόμο της αγάπης» όχι μόνο για την ομορφιά του. Πολύ παλιά, οι νέοι του χωριού έκαναν το περίπατό τους σε αυτό το δρόμο πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Μπαίνοντας στο χωριό οι όμορφες εκπλήξεις συνεχίζονται. Όμορφα γραφικά καλντερίμια, πετρόχτιστα αρχοντικά, σπίτια με κήπους και ένα υπέροχο ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο!

Σημείο αναφοράς η κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Άγιου Τρύφωνα ένα δημιούργημα Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, χτισμένη με το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο και η Βιβλιοθήκη που φιλοξενείται σ’ ένα ιστορικό κτίριο, το πετρόχτιστο «Ελληνικό Σχολείο».

Στο στολίδι του Μαίναλου θα χαλαρώσεις στα πανέμορφα πάρκα απολαμβάνοντας ρομαντικές στιγμές και θα νιώσεις ένα με τη φύση θαυμάζοντας τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.

Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, με τα ατμοσφαιρικά Καφέ και τα παραδοσιακά εστιατόρια, η Βυτίνα παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας.

ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou