Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς τα φύλλα από αυτό το φυτό θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη δυσκοιλιότητα μια και καλή-Είναι Το Σούπερ Καθαρτικό της Φύσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάρχουν μέρες που σχεδόν τίποτα δεν πηγαίνει καλά και συνήθως έχουν αφετηρία το γαστρεντερικό μας σύστημα.

Πάρα πολλές γυναίκες -και όχι μόνο, αντιμετωπίζουν αυτό το ανυπόφορο αίσθημα του φουσκώματος, το οποίο τις περισσότερες φορές οφείλεται σε δυσκοιλιότητα. Πιθανότατα το έχετε νιώσει ή μπορεί ακόμα και αυτή τη στιγμή να κάνει τη ζωή σας δύσκολη. Η δυσφορία, ο πόνος, ο εκνευρισμός που προκαλεί μπορούν κυριολεκτικά να καταστρέψουν τη μέρα σας και τις σχέσεις με τους συνεργάτες ή τους φίλους σας.

Πολλά ευθύνονται για μια τέτοια κατάσταση. Από την κακή διατροφή, την καθιστική ζωή έως τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας -δηλαδή όλα όσα ζούμε στην σύγχρονη εποχή. Ωστόσο η απάντηση για μια τέτοια κατάσταση, δεν έρχεται από το παρόν, αλλά από το παρελθόν. Και συγκεκριμένα από τη δεκαετία του 50.

Δεν είναι άλλο από το επονομαζόμενο και καθαρτικό της φύσης, η Σέννα ή αλλιώς Φύλλα Αλεξάνδρειας και φύλλα Αιγύπτου. Πρόκειται ουσιαστικά όχι για φύλλα αλλά για τους λοβούς του καλλωπιστικού φυτού σέννα ή κασσία, της οικογένειας των Χερδωπών.

Το όνομά τους (φύλλα Αλεξάνδρειας) το πήραν από το λιμάνι της Αιγύπτου όπου έγινε η εξαγωγή τους για πρώτη φορά. Έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και καθαρτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα εναλλακτικά φάρμακα, αναφορικά με την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών διαταραχών.

Τα φύλλα Αλεξάνδρειας, όχι μόνο ανακουφίζουν από την δυσκοιλιότητα άμεσα, αλλά καθαρίζουν το παχύ έντερο πριν από μια κολονοσκόπηση, έχουν αντιπαρασιτικές ιδιότητες, βοηθούν στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και βελτιώνουν γενικά την κατάσταση στο πεπτικό σύστημα.

Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτουν ενώσεις που ονομάζονται ανθρακινόνες γλυκοσίδες Α και Β, οι οποίες έχουν την ικανότητα να διεγείρουν εντερικές συσπάσεις.

Τα φύλλα Αλεξάνδρειας μπορούν να καταναλωθούν σε ρόφημα (βράστε όχι περισσότερα από 2 γραμμάρια τριμμένα φύλλα με μία 1 κούπα νερό για 10’) και καταναλώστε το μετά από 12 ώρες.

Προσοχή. Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας, τόσο για την χρήση όσο και για το διάστημα.

 

ΠΗΓΗ: Bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης