Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να λεηλατηθεί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο λεηλατημένος εαυτός σου…

Είναι αυτός που δεν φροντίζεις .. που τον αφήνεις να εμπλέκεται σε σχέσεις που σε υποτιμάνε.. σε σχέσεις που σε κάνουν να νιώθεις υποδεέστερη, υποδεέστερο.. σε σχέσεις που εσύ νιώθεις ότι πρέπει να ζητάς συγνώμη και νιώθεις ενοχικά… σε σχέσεις που μπαίνεις στο ρόλο του σωτήρα, γιατί οι άλλοι έμμεσα σε βάζουν σε αυτό το ρόλο και εσύ έμαθες να τον αποδέχεσαι…

Ο λεηλατημένος εαυτός σου είναι αυτός που εσύ ο ίδιος, εσύ η ίδια ψάχνεις την επιβεβαίωσή του μέσα από τις σχέσεις σου.. γιατί στα μάτια του άλλου ψάχνεις την επιβεβαίωση που εσύ ποτέ δεν έδωσες σε σένα..

Ο λεηλατημένος εαυτός σου είναι αυτός που δεν φροντίζεις και δεν κακομαθαίνεις… Είναι αυτός που δεν του δίνεις ποιοτικό χρόνο, που δεν τρως σωστά και ποιοτικά, που δεν τον ξεκουράζεις σωματικά και ψυχικά, που δεν διαβάζεις για να θρέψεις την ψυχή σου, που δεν κοιμάσαι αρκετά, που δεν γυμνάζεσαι ή που δεν εκτονώνεσαι, που δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, που δεν περνάς χρόνο με τους φίλους σου…

Ο λεηλατημένος εαυτός σου είναι αυτός που δεν του δίνεις εσύ αξία.. άρα δεν θα σου δώσουν και οι άλλοι..

Ο λεηλατημένος εαυτός σου είναι αυτός που συχνά μέσα από τη σωματοποίηση, από την υπερκόπωση, μέσα από το αίσθημα της εξουθένωσης σου ζητάει να τον φροντίσεις, αλλά εσύ δεν μπορείς να το δεις και να τον ακούσεις..

Ίσως γιατί έχεις μάθει να μην έχεις υγιή εγωισμό.. Ίσως γιατί έχεις μάθει να ακούς τις ανάγκες και τα θέλω των άλλων πριν τα δικά σου..

Και όταν κάποιος σε φέρνει μπροστά στις επιλογές σου, έχεις μάθει να δικαιολογείσαι..

Και μιλάς για τα χρήματα, για την έλλειψη χρόνου, για τις καθημερινές σου υποχρεώσεις, για τα παιδιά, για τη δουλειά, για τους άλλους, για την κούρασή σου, για τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής..

Και όλα αυτά πλέον εσύ όχι μόνο τα λες.. αλλά τα πιστεύεις.. γιατί έχεις εκπαιδεύσει τον εαυτό σου σε όλα αυτά…

Όμως… μήπως πρέπει να σκεφτείς ότι τον χρειάζεσαι τον εαυτό σου; Γιατί αν δεν δώσεις εσύ αξία στον εαυτό σου, δεν θα σου δώσει κανένας..

Ελένη Σολταρίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika