Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Φαγούρα στο κεφάλι: 4 αιτίες σε εικόνες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλοι έχουμε νιώσει μια επίμονη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

Η φαγούρα στο κεφάλι μπορεί είναι ένα στιγμιαίο γεγονός μπορεί όμως να υποδηλώνει και πρόβλημα υγείας.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ενοχλητική κατάσταση που μας παρασύρει στο να ενδώσουμε και να ξύσουμε το κεφάλι μας, επιδεινώνοντας τον δερματικό ερεθισμό που έχει δημιουργηθεί.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 4 αιτίες που ευθύνονται για την φαγούρα στο κεφάλι.

Ψείρες: Ειδικά τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, οι ψείρες έχουν την τιμητική τους. Η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής γεννάει τα αυγά της, τις κόνιδες, τα οποία προσκολλάει στις ανθρώπινες τρίχες, προκαλώντας έντονη φαγούρα.

Πιτυρίδα: Τα χαρακτηριστικά της είναι η έντονη φαγούρα και το ξεφλούδισμα του δέρματος, που αφήνει τις αντιαισθητικές λευκές νιφάδες. Η πιο συνηθισμένη αιτία πιτυρίδας είναι η ξηροδερμία γι’ αυτό και είναι σε έξαρση το φθινόπωρο.

Ψωρίαση ή έκζεμα: Η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οφείλεται και σε φλεγμονώδεις νόσους του δέρματος, όπως είναι η ψωρίαση ή το έκζεμα, οι οποίες εκδηλώνονται όταν το ανοσοποιητικό είναι πεσμένο.

Ροδόχρους ακμή: Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια του προσώπου, που χαρακτηρίζεται από έντονο ερύθημα και αγγειακή διαστολή, κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

Η συγκεκριμένη πάθηση ωστόσο, μπορεί να εκδηλωθεί και στο τριχωτό της κεφαλής εξαιτίας έντονου στρες, μετά την κατανάλωση καυτερών φαγητών, ή καφεϊνούχων ποτών.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.rd.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea