Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι 8 τροφές που “καίνε” το λίπος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιες τροφές πρέπει να τρως συχνά για να κάψεις περισσότερο λίπος

Καυτερές πιπεριές

Περιέχουν βιταμίνες και αποτελούν δημοφιλή τροφή για πολλούς λαούς, από την εποχή κιόλας των αρχαίων Αζτέκων. Μια κούπα έχει μόνο 30 θερμίδες και μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές μας να χάσουμε κιλά. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές την πικάντικη γεύση τους, τονώνει τον μεταβολισμό μας, εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.

Πιπερόριζα

Βοηθάει στη χώνεψη, θεραπεύει το έλκος, σας ανακουφίζει από τον πόνο και παράλληλα καίει το λίπος. Δοκιμάστε τη σε συνδυασμό με ψάρι και τολμήστε το brazilian αυτό το καλοκαίρι!

Γάλα

Aυξάνει το ρυθμό του μηχανισμού του σώματος, που καίει το λίπος. Αν θέλετε να χάσετε γρήγορα κιλά και πόντους πιείτε λοιπόν ένα ποτηράκι! Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν ο οργανισμός μας στερείται το ασβέστιο, που περιέχεται στο γάλα προσπαθεί να διατηρήσει αυτό που υπάρχει.

Το πετυχαίνει αυξάνοντας την παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται καλσιτριόλη, η οποία όμως αυξάνει την αποθήκευση του λίπους στο σώμα μας. Το ασβέστιο καταστέλλει τη συγκεκριμένη ορμόνη κι έτσι τα λιποκύτταρα γίνονται πιο μικρά και λεπτά και το λίπος στο σώμα μας λιγότερο.

Ελαιόλαδο

Γνωρίζατε ότι το ωμό ελαιόλαδο σας χορταίνει και παράλληλα βοηθάει τον οργανισμό να κάψει το λίπος που έχει συσσωρευτεί στον οργανισμό σας; Προσθέστε το στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και μπείτε στο παλιό σας skinny τζιν!

Πράσινο τσάι

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στις περισσότερες δίαιτες το πράσινο τσάι έχει βρει τη θέση του. Διασπά το λίπος και αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο το λίπος «καίγεται» στο σώμα μας, ενώ μια ουσία που περιέχει η επιγαλλοκατεχίνη, ενεργοποιεί τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλιάς, επιταχύνοντας με αυτό τον τρόπο την επιθυμητή  απώλεια βάρους.

Λεμόνια

Είναι το απόλυτο φρούτο, όσον αφορά στην αποτοξίνωση αφού περιέχει βιταμίνη C, που απομακρύνει τις ανεπιθύμητες τοξίνες. Το συκώτι σας, τα λατρεύει και γι’ αυτό σε διάφορες δίαιτες προτείνεται ζεστό νερό με λεμόνι, ως το απόλυτο αποτοξινωτικό ποτό.

Σολομός

Αν είστε φίλος της ψαροφαγίας, βρίκατε τον καλύτερο τρόπο να κάνετε limit up στο μεταβολισμό σας. Ο σολομός έχει αφθονία σε Ω-3 λιπαρά, τα οποία όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό και την ενέργεια στο σώμα, αλλά επίσης δρουν υπέρ μιας υγιούς επιδερμίδας.

Αυγά

Είναι μια παρεξηγημένη τροφή, που επί της ουσίας δεν παχαίνει: Ένα μεγάλο αυγό περιέχει  70 με 80 θερμίδες, ενώ παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε πρωτεΐνη και τα πολύτιμα, σίδηρο, μέταλλα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12).

Βοηθά στην ενίσχυση της  μνήμης, τη βελτίωση της ικανότητας αυτοσυγκέντρωσης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη ασθενειών των ματιών και φυσικά την ενδυνάμωση του μυικού ιστού.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σούπερ αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο

Efi Nika

4 βότανα «σύμμαχοι» της καρδιάς ρίχνουν τη χοληστερόλη, μειώνουν το στρες και διώχνουν τη θλίψη

Penni Syggrou

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Γιώργος Newsitamea