Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Γερολιμένας, ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα παραλιακός οικισμός που συνδυάζει θάλασσα και άγρια ομορφιά.

Ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Λακωνικής Μάνης, ο Γερολιμένας βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μάνης, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τη Σπάρτη.

Γνωστός και ως «Ιερός Λιμένας» –υπήρξε και ορμητήριο των Μανιατών πειρατών– πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι της Λακωνίας με την χαρακτηριστική άγρια ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, που προσφέρει απίστευτες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες του.

Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του γραφικού παραδοσιακού οικισμού αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, ενώ τα παραθαλάσσια γραφικά μαγαζάκια προσφέρουν φρέσκο ψαράκι και καφέ σχεδόν πάνω στο κύμα.

Παραδομένος στην «αγκαλιά» ενός προστατευμένου φυσικού όρμου με γαλαζοπράσινα σχεδόν διάφανα νερά, δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη με τους επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό αλλά όμορφο άκρο της Λακωνίας για ήρεμες και χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές.

 

Newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou