Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ξεκινούν οι έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα και δίκυκλα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νέο σαφάρι για τον εντοπισμό ανασφάλιστων Ι.Χ. και δικύκλων ξεκινά από τις αρχές Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ, συγκρίνοντας τη δική της βάση δεδομένων με αυτή του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι με βάση το νόμο ο έλεγχος για ανασφάλιστα θα έπρεπε να γίνεται δύο φορές το χρόνο, η τελευταία φορά που έγινε έλεγχος ήταν τον Απρίλιο του 2018, οπότε το τωρινό σαφάρι θα έρθει να καλύψει το κενό περίπου 1,5 χρόνου αναφέρει το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Η προηγούμενη διασταύρωση αποκάλυψε 436.653 ανασφάλιστα οχήματα, στους ιδιοκτήτες των οποίων επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα με τη γνωστή μορφή του παραβόλου. Το ύψος του προστίμου για ανασφάλιστο όχημα διαμορφώνεται ως εξής:

Για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την ΑΑΔΕ για κάθε ΑΦΜ ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδοποίησης που λαμβάνει ο ιδιοκτήτης.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εντοπίζονται ανασφάλιστα θα αποστέλλεται ειδοποίηση, με την οποία θα καλείται ο κάτοχος εντός 8 ημερών να πληρώσει το ανάλογο παράβολο και να ασφαλίσει το όχημά του. Αν το αγνοήσει, οι ποινές θα είναι βαρύτερες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

ΠΗΓΗ: Madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika