Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και τι ώρα θα χτυπά το πρωινό κουδούνι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στη ρουτίνα. Τα σχολεία θα ανοίξουν σύντομα και οι τρελοί χειμερινοί ρυθμοί θα μας παρασύρουν και πάλι στην γνωστή μας καθημερινότητα.

Ξέρω πως πολλοί ανυπομονείτε, μιας και τα παιδιά έχουν αρχίσει να βαριούνται στο σπίτι, ενώ άλλοι απολαμβάνουν τις τελευταίες μέρες χαλάρωσης παρακαλώντας να μην τελειώσουν ποτέ! Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, όμως, τα ψέματα τελείωσαν. Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και το πρώτο κουδούνι της σεζόν θα χτυπήσει σύντομα.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου, οι εκπαιδευτικοί υλοποιούν προγράμματα επιμόρφωσης και προετοιμάζονται για την ομαλή λειτουργεία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οποία εργάζονται,

Η σχολική χρονιά για τους μαθητές ξεκινά επίσημα την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου ενώ το διδακτικό έτος χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα:

1ο τρίμηνο: 11 Σεπτεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου

τρίμηνο: 11 Δεκεμβρίου έως 10 Μαρτίου

τρίμηνο: 11 Μαρτίου έως 15 Ιουνίου.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιείται κανονικά, στις 8:15 το πρωί, έπειτα από δήλωση της Υπουργού Παιδείας πως δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Καλή αρχή, λοιπόν, σε όλους τους μαθητές, καλή πρόοδο και καλή δύναμη σε όλους μας!

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τι κρύβει η νέα εμμονή των 7χρονων με τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς

Penni Syggrou