Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 αφεψήματα που διευκολύνουν την πέψη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η συχνή κατανάλωση αφεψημάτων συμβάλλει στη διατήρηση της συνολικής υγείας του οργανισμού.

Τα αφεψήματα βοτάνων έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, βοηθούν στη δυσκοιλιότητα καταπολεμούν τα συμπτώματα του έλκους και διευκολύνουν την πέψη.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 5 αφεψήματα που διευκολύνουν την πέψη.

Αλθαία: Η αλθαία, περιέχει πολυσακχαρίτες, που ενισχύουν το βλεννογόνο της πεπτικής οδού. Το αφέψημα αλθαίας είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν την ισταμίνη, μια ένωση που ξεκινάει τη φλεγμονώδη αντίδραση στον οργανισμό.

Τζίντζερ: Αυτό το πανίσχυρο βότανο, που προέρχεται από την Ινδοκίνα και καλλιεργείται σε αρκετές τροπικές περιοχές, έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατανάλωση 1,5 γραμμαρίων τζίντζερ καθημερινά, διευκολύνει τις κενώσεις, ανακουφίζει από τη ναυτία, τον εμετό, τις κράμπες, το φούσκωμα, και τη δυσπεψία.

Μάραθο: Το μάραθο είναι ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά βότανο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη του έλκους, διευκολύνει την εντερική λειτουργία και ανακουφίζει από την δυσκοιλιότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη, που ανέλυσε τις επιδράσεις που είχε το αφέψημα από μάραθο σε 90 ενήλικες για 28 ημέρες, η συμβολή του στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι αρκετά σημαντική, καθώς διευκολύνει τις κενώσεις.

Μέντα: Αυτό το βότανο με την ιδιαίτερη μυρωδιά, αποδεικνύεται αρκετά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, επισημαίνουν μελέτες που έχουν εκπονηθεί σε ανθρώπους αλλά και ζώα. Το έλαιο μέντας μπορεί επίσης να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, τα οποία προκαλούν μεταξύ άλλων φούσκωμα και πόνο στο στομάχι.

Πικραλίδα: Η πικραλίδα περιέχει ενώσεις, οι οποίες χαλαρώνουν τους μυς, μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής, συμβάλλουν στη μετακίνηση της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο και περιορίζουν την έκκριση οξέων του στομάχου, διευκολύνοντας την πέψη.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.medicaldaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika