Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Πώς επιλέγουμε το όριο κάλυψης νοσηλίων για να μην μείνουμε ακάλυπτοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάρχουν δύο ειδών ασφαλιστήρια υγείας όσον αφορά το όριο εξόδων που καλύπτουν. Τα ασφαλιστήρια που θέτουν όριο ανά νοσηλεία και εκείνα που βάζουν όριο στο ασφαλισμένο ποσό ανά έτος ασφάλισης Τι είναι προτιμότερο να επιλέξετε.

Υπάρχουν δύο ειδών ασφαλιστήρια υγείας στην αγορά όσον αφορά το όριο εξόδων που καλύπτουν.

  1. Τα ασφαλιστήρια που θέτουν όριο ανά νοσηλεία. Για παράδειγμα, το μέγιστο ποσό εξόδων που μπορεί να καλύψει μια ασφαλιστική για μια νοσηλεία, μπορεί να είναι π.χ. 50.000€ ή 600.000€ κατά περίπτωση.
  2. Τα ασφαλιστήρια που βάζουν όριο στο ασφαλισμένο ποσό ανά έτος ασφάλισης. Δηλαδή το μέγιστο ποσό εξόδων που μπορεί να καλύψει μια ασφαλιστική για ένα έτος μπορεί να είναι π.χ. 50.000€ , ή 600.000€ ετησίως κτλ.

Το προτιμότερο είναι να αγοράσετε ένα μεγάλο όριο κατά περίπτωση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ασφαλιζόμαστε, για να αντιμετωπίσουμε μια ακριβή νοσηλεία. Oι ασφαλιστές προτείνουν ένα υψηλό όριο έως 500.000€ κατά περιστατικό.

Αντίστοιχα υψηλό όριο συνιστάται και σε ετήσια βάση καθώς μπορεί το όριο να εξαντληθεί λόγω διαδοχικών νοσηλειών. Φυσικά το πλεονέκτημα του ετήσιου ορίου αντί του κατά περιστατικό είναι ότι κάθε χρόνο ανανεώνεται το όριο κάλυψης και έτσι αρχίζετε με ανανεωμένο ασφαλισμένο ποσό. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην περίπτωση των χρόνιων ασθενών.

Πάντως οι ασφαλιστές θεωρούν απίθανο να ξεπεραστούν αυτά τα όρια εντός των συνόρων. Μόνο νοσηλείες στο εξωτερικό στοιχίζουν περισσότερο.

Εφιστούν, ωστόσο, την προσοχή στις περιπτώσεις οικογενειακών προγραμμάτων υγείας που έχουν ετήσιο όριο κάλυψης. Αν ένα μέλος της οικογένειας χρειαστεί ακριβή νοσηλεία, τα υπόλοιπα μέλη κινδυνεύουν να μείνουν «ακάλυπτα».

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika