Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εάν κάποιος σου συμπεριφέρεται σαν εναλλακτική, να τον αφήσεις

Εάν κάποιος σου συμπεριφέρεται σαν εναλλακτική, να τον αφήσεις
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

… Εάν κάποιος σου συμπεριφέρεται σαν εναλλακτική, να τον αφήσεις, να την αφήσεις.. Από επιλογή.. (If someone treats you like an option, leave them like a choice) έλεγε ένα quote που βρήκα στο διαδίκτυο

Η αυτό-εικόνα μας δύσκολα χτίζεται και δύσκολα κατακτάται, εύκολα όμως γκρεμίζεται.. Πάντα να το θυμάσαι αυτό.. και οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι ένας παράγοντας που μας επηρεάζει.

Η απόρριψη, η απώλεια, η εγκατάλειψη, η διαχείριση του φόβου και του πένθους είναι παράγοντες που την επηρεάζουν την αυτό-εικόνα μας.. Όπως και η αξία που δίνουμε στον εαυτό μας..

Στη ζωή σου να μάθεις να διεκδικείς την αξία που εσύ δίνεις στον εαυτό σου.. και να έχεις ανθρώπους γύρω σου που να σε περιβάλλουν από αγάπη, ανθρώπους για τους οποίους θα είσαι προτεραιότητα και θα σου δίνουν και εκείνοι αξία..

Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να παλεύεις μόνιμα για να διεκδικείς μία θέση στη ζωή κάποιου, στη ζωή κάποιας. Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς μόνιμα να προσπαθείς να πείσεις.. Γιατί οι σχέσεις δεν είναι πόλεμος, γιατί οι σχέσεις δεν είναι πειθώ..

Απόλαυση είναι μία σχέση, χαλάρωση, ξεκούραση του σώματος και του πνεύματος.. και σεβασμός..

Να έχεις λοιπόν ανθρώπους που να σε σέβονται δίπλα σου, που να σε κινητοποιούν να γίνεις καλύτερος, που να σε κινητοποιούν να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου και να προκαλείς τον εαυτό σου θετικά… Να μην έχεις ανθρώπους που να σε πληγώνουν ή να σε κάνουν να υποτιμάς τον εαυτό σου.. Γιατί ακόμα και αν τώρα δεν το καταλαβαίνεις, μακροπρόθεσμα αυτό θα φανεί και θα εμπλέκεσαι σε σχέσεις που θα νιώθεις υποδεέστερος, υποδεέστερη..

Στη ζωή μας πρέπει να διεκδικούμε την αξία μας..

Κανένας όμως δεν θα σου δώσει αξία, αν δεν δώσεις εσύ αξία στον εαυτό σου και στις επιλογές σου..

Και να θυμάσαι ότι δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια.. Οι σύμμαχοι είναι πολύτιμοι στη ζωή μας.

Ελένη Σολταρίδου

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika