Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Πίνετε νερό με λεμόνι;Να τι συμβαίνει στο σώμα σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το ταπεινό λεμόνι. Είμαστε μεγάλοι λάτρεις αυτού του μικρού κίτρινου φρούτου, τόσο λιτό αλλά με τόσες απρόσμενες χρήσεις.

Πολλά άρθρα και έρευνες έχουν αποδείξει την αξία του λεμονιού με διάφορους άλλους συνδυασμούς και τα αποτελέσματα είναι πάντα εκπληκτικά.

Αν χρειάζεστε περισσότερες αποδείξεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό και λεμόνι, διαβάστε το παρακάτω κείμενο. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λίστα με πλεονεκτήματα υγείας και ομορφιάς που αποκτάτε πίνοντάς το.

1. Κάνει θαύματα στην υγεία του πεπτικού σας συστήματος

Λέγεται συχνά πως ένα υγιές πεπτικό σύστημα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καλής ολόπλευρης υγείας. Τα λεμόνια είναι σημαντική πηγή φυτικών ινών πηκτίνης η οποία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του παχέος εντέρου, έτσι, ένα ποτήρι με ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, λειτουργεί ως εναρκτήριο λάκτισμα για το πεπτικό μας σύστημα, υπενθυμίζοντας του να μειώσει τα συσσωρευμένα απόβλητα της προηγούμενης μέρας.

2. Νερό με λεμόνι = πραγματική ενυδάτωση

Αιώνες πριν τα ενεργειακά ποτά, τα άλατα ενυδάτωσης, και τα διαλύματα γλυκόζης-ηλεκτρολυτών πλημμυρίσουν την αγορά, το νερό με το λεμόνι χρησιμοποιήθηκε ως μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία της αφυδάτωσης. Όταν ασκούμαστε, χάνουμε ηλεκτρολύτες (μεταλλικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του νατρίου, του καλίου και του χλωρίου) μέσω του ιδρώτα. Ενώ το πόσιμο νερό απλά ενυδατώνει, αν προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού στο μείγμα θα επιταχύνετε τη διαδικασία της επαναεξισορρόπησης των ηλεκτρολυτών στο σώμα σας.

3. Τα μάτια το έχουν ανάγκη

Θυμάστε που όταν ήσασταν παιδιά, οι μεγαλύτεροι έλεγαν πως πρέπει να τρώτε καρότα για να βλέπετε στο σκοτάδι; Τα λεμόνια ως εσπεριδοειδή, είναι γεμάτα βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που λειτουργούν μαζί για να σχηματίσουν μια προστατευτική ασπίδα ενάντια στον καταρράκτη και την εκφύλιση της ωχρής κηλίδας. Πιείτε το λοιπόν!

4. Για έξοχο μαλακό δέρμα, πιείτε …λεμόνια!

Αυτό μοιάζει κάπως ανορθόδοξο μιας και όλοι ξέρουμε πως το νερό είναι το νούμερο ένα στοιχείο που χρειαζόμαστε για να μένουμε ενυδατωμένοι και να βοηθήσουμε το σώμα μας. Αλλάξτε το απλό νερό σε εκείνο που πλέον ενισχύσατε με λεμόνι και θα έχετε πολλά οφέλη. Επειδή τα λεμόνια περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, θα παρατηρήσετε μείωση στις κηλίδες και τις ρυτίδες, το δέρμα σας θα γίνει απαλότερο και θα δείχνει πιο υγιές ως αποτέλεσμα της αποτοξίνωσης.

5. Τα λεμόνια είναι οι καλύτεροι φίλοι του ήπατός σας

Κρατώντας το συκώτι σας χαρούμενο, κάνετε το πιο σημαντικό για την γενική υγεία σας και το νερό με το λεμόνι σας βοηθά να αυξήσετε κατακόρυφα τα επίπεδα της λειτουργίας του. Καθώς ενισχύεται η λειτουργία του ενζύμου και εξαφανίζονται οι τοξίνες, το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια σας βοηθά να διαλύσετε τα επιβλαβή κύτταρα.

6. Έξυπνο κάλιο

Όλοι ξέρουμε για τις μπανάνες και το κάλιο αλλά γνωρίζατε πως τα λεμόνια το διαθέτουν ως βασικό μεταλλικό στοιχείο; Γνωρίζατε πως είναι το 3 πιο άφθονο στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα αλλά η σημασία του συνήθως υποτιμάται; Ο συνδυασμός νερού και λεμονιού θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των νεφρών όπως επίσης και των μυών.

7. Ένα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Καθώς δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, είναι βέβαιο πως εκείνοι που πίνουν νερό με λεμόνι καθημερινά, βιώνουν λιγότερα κρυολογήματα και με μικρότερη διάρκεια σε σύγκριση με εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουν να μην πιουν το μαγικό συνδυασμό. Αυτό συμβαίνει χάρης στην συγκέντρωση της βιταμίνης C, μιας βιταμίνης που αδιαμφισβήτητα βοηθά ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις και τις αδυναμίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

8. Βοηθά ενάντια στις φλεγμονές

Οι φλεγμονές δεν είναι μόνο οι φυσικές αντιδράσεις του σώματος που μπορείτε να δείτε όταν τραυματίζεστε. Η χρόνια φλεγμονή στο σώμα είναι ένας βασικός παράγοντας σε πολλές σοβαρές ασθένειες και έχει συνδεθεί με την υπερβολική οξύτητα του σώματος. Το πόσιμο νερό με λεμόνι μειώνει τα επίπεδα της οξύτητας του σώματος , το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην απομάκρυνση του επιβλαβούς ουρικού οξέος, που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή.

9. Βοηθά στη διατήρηση της τελειότητας του pH

Καθώς τα λεμόνια ανήκουν στα εσπεριδοειδή, είναι όξινα από τη φύση τους και θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πως μόλις απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος, έχει αλκαλοποιητική επίδραση στον ιστό του σώματος. Γιατί αυτό είναι καλό; Καθώς χρειαζόμαστε οξύ για την πέψη της τροφής μας, είναι σημαντικό να εξισορροπούνται τα επίπεδα του pH στο σώματός μας. Τα μεγάλα επίπεδα οξέως μας κάνουν επιρρεπείς σε ασθένειες όπως ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη.

10. Ενισχύεται ο μεταβολισμός

Αν θέλετε να χάσετε βάρος κάνοντας υγιεινές, βιώσιμες αλλαγές στο τρόπο ζωής σας, το νερό με το λεμόνι είναι ο ιδανικός σύντροφος. Σας βοηθά να αυξήσετε το μεταβολισμό σας και τα λεμόνια περιέχουν φυτικές ίνες πηκτίνης οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνουν την αίσθηση της πείνας.

11. Απομακρυνθείτε εύκολα από τον καφέ σας!

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τον πρωινό καφέ τους με μια εμφάνιση δύναμης και ενέργειας ώστε να αισθάνονται αρκετά παραγωγικοί ως τις 10.30, όπου η ύφεση λαμβάνει δράση. Αντικαθιστώντας τον καφέ σας με ένα ποτήρι ζεστού νερού με λεμόνι για 2 εβδομάδες, θα νιώσετε πως είστε σε εγρήγορση, ανανεωμένοι και υγιείς όσο ποτέ.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δημοφιλή ροφήματα που «κλέβουν» και «χαλούν» τον ύπνο μας

Efi Nika

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou