Newsitamea.gr
AMEA news

Με την δουλειά τους εξασφαλίζουν πρόσβαση για όλους στη θάλασσα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από την Αλεξανδρούπολη και το Φανάρι και από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης και την Κατερίνη, οι Ευριπίδης Πετράς και Ηλίας Γοριδάρης, τοποθετούν μηχανισμούς που επιτρέπουν την αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα σε άτομα με αναπηρία και ευπαθείς ομάδες.

Επιστρέφει στην παραλία Ιουλία του Φαναρίου το seatrack, ο μηχανισμός που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα σε άτομα με αναπηρία και ευπαθείς ομάδες. Ο μηχανισμός εξυπηρέτησε το περσινό καλοκαίρι εκατοντάδες ανθρώπους, που απόλαυσαν τα μπάνια τους. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η πολύτιμη αρωγή του Δήμου Κομοτηνής και η αυτονομία που προσφέρεται στους ωφελούμενους, είναι οι τρεις παράγοντες που καθιστούν ιδιαίτερη ελκυστική την παραλία Ιουλία και φυσικά την χρήση του μηχανισμού.

Οι άνθρωποι της εταιρείας από την Καβάλα που τοποθέτησαν χθες τον μηχανισμό στην ακτή, ο ιδιοκτήτης Ευριπίδης Πετράς και ο συνεργάτης του Ηλίας Γοριδάρης, διαβεβαίωσαν τον «Χ» ότι αυτός θα είναι διαθέσιμος άμεσα, μετά το πέρας των εργασιών, για όσους το επιθυμούν να τον χρησιμοποιήσουν.

Οι κύριο Πετράς και Γοριράδης από την Καβάλα ασχολούνται με την τοποθέτηση παρόμοιων μηχανισμών σε παραθαλάσσιες περιοχές όλης της Βόρειας Ελλάδας. Έχουν εμπειρία πέντε ετών στην τοποθέτησή τους και γι’ αυτό δραστηριοποιούνται από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κατερίνη και με την δουλειά τους εξασφαλίζουν ότι οι μηχανισμοί θα είναι λειτουργικοί και θα επιτρέψουν σε όλους τους ανθρώπους με αναπηρία ή ανθρώπους άλλων ευπαθών ομάδων να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Στην Αλεξανδρούπολη στο κάμπινγκ, στα Άβδηρα Ξάνθης, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, στην Περαία, στην Κατερίνη – Ολυμπιακή ακτή και σε στρατιωτικά ΚΑΑΥ στη Φώκια Χαλκιδικής, εργάστηκαν ήδη για την τοποθέτηση των μηχανισμών. Από εμπειρίας τους διαπιστώνουν ότι υπάρχει ανάγκη αλλά και μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, χωρίς απαραίτητα να είναι εξαρτημένοι από έναν ή περισσότερους συνοδούς. Τα μηνύματα που δέχονται και οι ίδιοι από τους χρήστες των μηχανισμών είναι εξαιρετικά θετικά, με τον κο Γοριδάρη να λέει χαρακτηριστικά «πως και πως περιμένουν να τοποθετηθεί ο μηχανισμός κάθε καλοκαίρι». Ενθαρρυντικό είναι επίσης κάτι που επισημαίνει ο κος Πετράς ότι οι μηχανισμοί πλέον δεν γίνονται στόχος βάνδαλων, όπως συνέβαινε όταν πρωτοτοποθετήθηκαν, δείγμα ότι οι νοοτροπίες των ανθρώπων αλλάζουν προς το καλύτερο.

Επόμενος προορισμός των δύο ειδικών από την Καβάλα είναι η περιοχή της Μαρώνειας. Μηχάνημα Seatrack για αυτόνομη είσοδο κι έξοδο ατόμων με αναπηρία από την παραλία, θα τοποθετήσει ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, με δωρεά του διαδριατικού αγωγού TAP, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών έργων της εταιρίας.

www.xronos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou